Xiaomi 14 Ultra sa bude výrazne podobať na svojho predchodcu, zmeny dizajnu však predsa nejaké budú.

So začiatkom roka prichádza aj viacero informácií ohľadom nových smartfónov. V príprave je viacero noviniek a zatiaľ čo Samsung len teraz predstavil svoju sériu Galaxy S24, tak iné spoločnosti zatiaľ predstavenie pripravujú. Výnimkou nie je ani čínske Xiaomi, ktoré už čoskoro predstaví svoj vlajkový rad smartfónov Xiaomi 14. V novej sérii smartfónov by sa mali objaviť až 4 rôzne modely, pričom jeden z nich bude niesť prívlastok Ultra.

Pripravovaný Xiaomi 14 Ultra na seba púta pozornosť niekoľko týždňov pred oficiálnym predstavením aj napriek tomu, že väčšina špecifikácií je zatiaľ len v štádiu špekulácií. Oficiálne predstavenie telefónu by ale mohlo prebehnúť v marci a ak vás zaujíma, ako bude tento telefón vyzerať, tak sa môžete pozrieť na najnovšie snímky.

Xiaomi 14 Ultra na nových snímkach

Model Xiaomi 14 Ultra na najnovších snímkach potvrdzuje už očakávaný dizajn. Telefón sa má z veľkej časti podobať práve na Xiaomi 13 Ultra predstavený počas minulého roka. Aj napriek veľkej podobnosti ale nejaké zmeny nastanú, a to najmä v prípade hrán telefónu, ktoré budú o niečo zaoblenejšie. Xiaomi má v prípade nového modelu s prívlastkom Ultra vsadiť aj na sklenenú zadnú stranu a výrazný modul fotoaparátu.

Najnovšie snímky potvrdzujú aj existenciu dvoch farebných prevedení. Či ich nakoniec bude viac alebo Xiaomi vsadí len na modrú a čiernu verziu, zatiaľ nie je známe. Pripravovaný Xiaomi 14 Ultra však má opäť spadať do kategórie prémiových fotomobilov, čo je výrazne poznať aj z dizajnu telefónu.

Podľa najnovších únikov má Xiaomi 14 Ultra vo svojej výbave ponúknuť čipset Snapdragon 8 Gen 3 a displej s 2K rozlíšením. Rôzne špekulácie poukazujú aj na fotografickú výbavu telefónu a hlavným snímačom by mal byť SONY LYT900. Tieto informácie však zatiaľ nie sú potvrdené.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.