Séria Xiaomi 15 bude aj na globálnom trhu obohatená o model Ultra.

Smartfóny zo série Xiaomi 15 sa v posledných dňoch tešia veľkej pozornosti. Dátum ich predstavenia je totiž už oznámený a októbrové predstavenie sa teda potvrdilo. Séria Xiaomi 15 by sa na čínskom trhu teda mala predstaviť už 23. októbra, pričom počas tejto udalosti nebude kompletná. Počas čínskeho predstavenia sa totiž ukážu modely Xiaomi 15 a 15 Pro, ktoré budú základom tejto série smartfónov. O niekoľko týždňov neskôr sa ukáže aj ďalší model.

Očakáváným telefónom je aj model s prívlastkom Ultra. Ten by mal byť predstavený začiatkom roka 2025 rovnako, ako to bolo aj v prípade súčasnej generácie. Postupne si ale prechádza rôznymi certifikáciami, ktoré nám potvrdzujú dostupnosť telefónu na trhu. Xiaomi 15 Ultra by mal byť teda predstavený ako na čínskom, tak aj európskom a indickom trhu. Zopakuje sa teda situácia z tohto roka, kedy model Ultra nahradil verziu Pro. Informácia o globálnej dostupnosti verzie Ultra tak opäť potvrdzuje to, že Xiaomi 15 Pro nakoniec nebude dostupný na našom trhu.

Xiaomi 14 UltraZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14 Ultra

Podľa aktuálne dostupných informácií by celú sériu Xiaomi 15 mal poháňať čipset Snapdragon 8 Elite. Toto označenie patrí čipsetu Snapdragon 8 Gen 4, ktorý si opäť prejde premenovaním. Qualcomm tak len po niekoľkých generáciách čipsetu mení označenie, avšak zjednocuje svoje portfólio. Názov totiž pripomína čip Snapdragon X Elite. Hlavnou súčasťou telefónu by však mal byť fotoaparát, ktorý je pri modeloch Ultra unikátny.

Novinkou tohto telefónu by mal byť 200 Mpx teleobjektív. Podľa aktuálnych informácií by tak Xiaomi 15 Ultra mal byť schopný využiť až 10x optický zoom. Modelu nebude chýbať ani RAM, ktorá by mala siahať do veľkosti až 24 GB. V tomto prípade ale rátame s tým, že najvyššia pamäťová konfigurácia bude dostupná len na čínskom trhu. Čínsky gigant sa v poslednej dobe sústreďuje aj na batérie a aj verzia Ultra by mala získať väčšiu kapacitu siahajúcu až na 6200 mAh.

Displej smartfónu má byť zakrivený po všetkých štyroch stranách, avšak len mierne po vzore modelu Xiaomi 14 Ultra. V rámci dizajnu telefónu môžeme očakávať len mierne zmeny, nakoľko veľký fotoaparát nadizajnovaný na profesionálnu fotografiu nemôže získať veľa úprav. Zadná strana smartfónu bude ale dostupná v troch rôznych prevedeniach ako je koža, sklo aj keramika.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.