Séria Xiaomi 15 je opäť predmetom špekulácií.

Xiaomi už tento rok predstavilo viacero skvelých telefónov, no stále sa nezastavuje. Do konca roka nás čakajú minimálne dve veľké udalosti, na ktorých sa ukážu zaujímavé výkonné modely. Jedna udalosť prebehne na jeseň, keď budú predstavené novinky zo série Xiaomi 14T, možno aj so skladateľným Xiaomi MIX Flip. Druhá udalosť sa bude zasa sústreďovať na sériu smartfónov Xiaomi 15, ktorá bude sériou vlajkových lodí na rok 2025.

Práve modelový rad Xiaomi 15 je teraz pod drobnohľadom viacerých fanúšikov ako v Číne, tak aj na globálnom trhu. Dva modely série by totiž mali byť predstavené už v októbri, pričom pôjde o základnú a Pro verziu. Tohtoročné predstavenie série Xiaomi 15 bude však len v rámci Číny, globálne predstavenie bude nasledovať až o niekoľko mesiacov neskôr.

Xiaomi 15 Pro bude takmer isto len čínskym modelom

O tom, že Xiaomi 15 Pro bude určený len pre Čínu, sme počuli už v rámci skorších únikov. Viacerí fanúšikovia však v kútiku duše stále dúfajú, že sa čínsky gigant rozhodne inak a Pro verziu prinesie aj na iné trhy. Zdá sa však, že ich prosby nebudú vypočuté a Xiaomi 15 Pro bude len čínskym zariadením. Odkazujú na to aj kódové označenia spolu s verziami ROM, ktoré sú zatiaľ k dispozícii len v čínskej verzii. Aj na sociálnej sieti Weibo sa šíria informácie o tom, že situácia z tohtoročnej série Xiaomi 14 sa zopakuje.

Xiaomi 14Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14

Xiaomi 14 Pro bol totiž tiež len čínskym modelom. Namiesto neho tak výrobca ponúkol v globálnej verzii Xiaomi 14 Ultra, ktorý bol pochopiteľne drahším zariadením. Sústreďoval sa však na prémiový fotoaparát, čím si získal viacerých fanúšikov aj napriek vyššej cene. Aj budúci rok by sa tak mali v Európe objaviť len dva modely série, a to Xiaomi 15 a verzia Ultra.

Dizajn smartfónov v sérii Xiaomi 15 má byť takmer nezmenený. Základný model má byť opäť kompaktným zariadením s rovným displejom bez zakrivenia, Pro verzia má staviť na väčší zakrivený displej. Mierne rozdiely oproti súčasnej generácii ale budú na zadnej strane telefónu, kde fotoaparáty môžu získať odlišný dizajn. O verzii Xiaomi 15 Ultra zatiaľ veľmi nepočujeme. Dôvodom je to, že model bude predstavený aj v Číne zrejme až budúci rok, možno len krátko pred globálnym predstavením. Budúci rok by nás teda mal čakať rovnaký scenár ako pri modelovom rade Xiaomi 14.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.