Popularita herných zariadení neustále rastie.

Tieto smartfóny s vysokým výkonom sa nenechajú zahanbiť ani v rôznych testoch a patrične aj dokazujú, kto je aktuálnym kráľom benchmarkov. Pôvodný model herného  smartfónu Black Shark sa predstavil už v apríli 2018. Tento model mal nástupcu v podobe smartfónu Black Shark Helo, ktorý sa na trh uviedol s 10 GB pamäte RAM a 256 GB vnútorného úložiska, pričom ostatné parametre ostali takmer nezmenené.

Aktuálne Xiaomi pripravuje tretieho zástupcu radu BlackShark s názvom Skywalker. Podľa portálu Geekbench, dostane tento dravec čipset Snapdragon 855 a najmenej 8 GB pamäte RAM.

Skóre 3494 bodov v jednojadrovom a 11149 vo viacjadrovom teste je v podstate v súlade s nedávno uniknutým benchmarkom Xperie XZ4 od Sony, ktorá je taktiež vybavená najnovšou generáciou čipsetu od Qualcommu. Čipová sada Snapdragon 855 dosiahla vo viacjadrovom teste (v Android zariadení), po prvýkrát skóre vyššie, ako 10 000 bodovV súčasnosti tento výkon dokážu podať iba čipy od Applu – A11 Bionic a A12 Bionic.

Snapdragon 855 je rovnako aj prvým čipsetom, ktorý dokáže spolupracovať so sieťou 5G v prípade, že bude použitý správny prídavný modem – X50. V prípade použitia modemu X24 LTE, by rýchlosť sťahovania bola taktiež veľmi vysoká. Predstavenia najnovšieho herného zariadenia od Xiaomi, by sme sa mali dočkať v najbližších týždňoch. Smartfón od obľúbeného čínskeho výrobcu – Xiaomi Skywalker, bude určite zaujímavým herným zariadením, takže je sa rozhodne na čo tešiť.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Xiaomi BlackShark Helo oficiálne: Dravec s 10 GB RAM a HDR AMOLED displejom predstavený

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.