Začiatkom apríla sa začali rozposielať pozvánky na predstavenie nového herného smartfónu Blackshark.

Doplnené 13.4.2018: Dnes sa predstavil herný smartfón Blackshark.

Zariadenie vyzerá pomerne objemne, ale to môže dopomôcť pri lepšom úchope počas hrania hier. Na rozdiel od Razer Phone, ktorý je tiež zameraný na hráčov, je oveľa členitejší.

Podľa dnešného predstavenia vieme, že Blackshark bude mať čipovú sadu Snapdragon 845, Adreno 630, 6/8 GB pamäte RAM, 64/128 GB úložného priestoru a dotykovú obrazovku s rozlíšením 2 160 x 1 080 s pomerom strán 18: 9. Batéria ponúkne 4000 mAh s funkciou rýchleho nabíjania Quick Charge 3.0.

Zaujímavosťou je tlačidlo Shark, ktorým aktivujete vysoký výkon zariadenia, ktoré obsahuje systém s kvapalinovým chladením. Duálny fotoaparát Blackshark ponúkne 20 + 12 Mpx. Smartfón obsahuje vlastnú nadstavbu Joy UI, pomocou ktorej sa môžete pripojiť aj do Xiaomi účtu.

Predaj smartfónu sa začne na čínskom trhu 20. apríla. Ceny by sa mali podľa verzie pohybovať na úrovni 400 – 500 €.

Krátke video z predstavenia smartfónu Blackshark:

Pôvodný text 4.4.2018: Zariadenie pod značkou Blackshark bude primárne zamerané na hráčov. Pozvánka upresňuje dátum predstavenia herného smartfónu na 13. apríla. Aj keď nebude Blackshark prvým zariadením s herným zameraním, určite spoločnosti Razer vytvorí dôstojnú konkurenciu.

Predstavenie prebehne v Pekingu. Prvotné informácie hovorili o predstavení zariadenia pod značkou Xiaomi. Tak sa neudeje, aj keď spoločnosť Blackshark je podporovaná práve spoločnosťou Xiaomi. Aspoň si nebudeme musieť lámať jazyk na slove Xiaomi. Predsalen Blackshark sa vyslovuje pohodlnejšie.

Pozvánka obsahuje aj logo spoločnosti Qualcomm, čím sa zvyšuje pravdepodobnosť použitia čipsetu Snapdragon 845. Medzi ďalšie očakávané špecifikácie patrí 6 GB až 8 GB RAM a 64 GB až 256 GB úložného priestoru. Pýchou zariadenia bude displej s obnovovacou frekvenciou 120Hz pre plynulý herný zážitok.

Pokiaľ zvažujete kúpu zariadenia Razer, možno sa vám oplatí počkať, kým sa neobjaví viac informácií o zariadení Blackshark. Je  pravdepodobné, že bude lacnejšie ako smartfón od Razer, pretože Xiaomi je známe svojou agresívnou cenovou politikou. Len uvidíme do akej miery bude mať v tomto prípade dosah aj na tvorbu ceny.

zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Xiaomi pripravuje Blackshark, herný smartfón s 8 GB RAM a Snapdragon 845

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.