Pred pár hodinami spoločnosť Xiaomi predstavila nástupcu herného smartfónu BlackShark. Rovnako ako pôvodný model, tak BlackShark Helo chce zaujať výkonným hardvérom a funkciami za priaznivu cenu.

Hlavným medzigeneračným rozdielom je displej. BlackShark Helo prináša namiesto LCD panela, 6,01-palcový AMOLED (1080 × 2160 pixelov), pričom sa stále dokázal zaobísť bez výrezu. Obnovovacia frekvencia zostáva stále na hodnote 60 Hz, takže ak hľadáte plynulejší zážitok z hrania, mali by ste počkať na drahšie zariadenia, akými sú Asus ROG Phone alebo Razer Phone 2.

Zariadenie je stále poháňané ešte vlajkovým čipsetom Snapdragonom 845, ktorému sekunduje pamäť RAM s kapacitou 6 alebo 8 GB, pričom vnútorná pamäť zostáva nezmenená, teda 128 GB. Najvyšší model – prémiový, teraz dostáva až 10 GB pamäte RAM a 256 GB vnútornej pamäte. Podpora pre MicroSD karty nie je dostupná.

Podľa špecifikácie fotoaparátov to vyzerá tak, že parametre sú veľmi slušné. Model Helo dostáva duálnu zostavu s 12 Mpx + 20 Mpx. Hlavný senzor dostal rozlíšenie 12 Mpx so svetelnosťou f/1.75 a veľkými pixelmi. Selfie kamera dostala rozlíšenie 20 Mpx a clonu f/2.2.

Xiaomi Black Shark Helo dostal do výbavy veľkú batériu s kapacitou 4 000 mAh s podporou Quick Charge 3.0. Zariadenie má predinštalovaný Android 8.1 Oreo s nadstavbou MIUI 10.

Modelový rad BlackShark je zameraný na mobilné hranie a oproti predchodcovi dostáva model Helo lepšie herné príslušenstvo.

Verzie s 6 GB a 8 GB RAM sa dodávajú s jedným ovládačom, zatiaľ čo 10 GB verzia ich dostane dva, na každú stranu telefónu. K dispozícii je aj hardvérové ​​tlačidlo, ktoré telefón uzamkne v hernom režime. Aplikácia Gamer Studio umožňuje upraviť procesor, zobrazenie, sieť a pod., takže môžete vytvoriť rôzne herné profily pre každú hru. Tieto profily môžu byť dokonca zdieľané prostredníctvom funkcie Shark Code.

Smartfón BlackShark Helo sa môže pochváliť stereo reproduktormi, RGB logom s blikajúcimi Ledkami, ktoré sa dostali aj na bočné lišty, chladiacou parnou komorou, ako aj displejom s podporou HDR10. Špeciálny mobilný čip od Pixelworks pomáha konvertovať obsah z SDR na HDR v reálnom čase. Funguje to podobne, ako aj na nedávno predstavenej Nokii 7.1.

Zvláštnym krokom je vynechanie portu pre pripojenie slúchadiel, čo sa v prípade herného zariadenia nemusí stretnúť s príliš pozitívnymi reakciami fanúšikov. Ceny sú pomerne rozumne nastavené a verzia s 6 GB RAM bude stáť v prepočte 460 USD, 8 GB verzia 505 USD, pričom najvyššia verzia s 10 GB RAM / 250 GB ROM oficiálnu cenu ešte nedostala. Takisto nepoznáme ani jej dostupnosť. Toto rozhodnutie je pomerne pochopiteľné, nakoľko hviezdou jesene by sa mal stať práve model Mi Mix 3.

Zdroj: BlackShark

Prečítajte si aj:

iPhone XR: Čo znamená písmeno R v názve?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.