Tieto slúchadlá si do ucha len priložíte.

Netreba a vlastne sa ani nedajú zatlačiť hlboko do zvukovodu. Toto ocenia všetci s preferenciou práve takto konštrukčného spracovania. Patria medzi najlepšie slúchadlá, ktoré si môžete kúpiť. Dokonalé nie sú, poďme sa pozrieť na ich možnosti.

Prvý dojem

Zaoblená škatuľka a dobrý mechanizmus vyťahovania slúchadiel. To je základ a s týmto som bol spokojný. Je to zároveň predpoklad na to, aby som mohol slúchadlá ľahko používať bez rizika, že mi vypadnú pri manipulácii s nimi. Nabíjanie cez USB-C je samozrejmosť, oceňujem možnosť bezdrôtového nabíjania.

Výrobca hovorí o odolnosti IP55, čo ich ochráni pri daždi alebo spotení. Dajú sa použiť pri športe. Sú extra ľahké a majú hmotnosť len 4,6 gramu. Prakticky ich ani nepocítite. Ideálne sú teda pre každého, kto má rád celodenné nosenie. Výdrž je okolo 4 hodín s ANC. Cez obednú pauzu ich ale zase nabijete a máte o energiu postarané.

Prvé kroky

Párovanie je cez systém Fast Pair, rozpoznanie prebehne otvorením škatuľky, na prvotné spojenie je potrebné na nej chvíľu podržať nenápadné tlačidlo vo farbe škatuľky. Buds 3 podporujú simultánne prepojenie k dvom zariadeniam, to považujem za základ už niekoľko rokov.

To najzaujímavejšie je umiestnenie nastavení priamo do rozhrania MIUI 13. To je ale zároveň predpoklad na to, aby ste slúchadlá nastavili resp. si ich prispôsobili. Inak budú fungovať v režime predvolenom od výrobcu.

Zvláštne ANC

Možnosti softvérového nastavenia vidno na obrázku. Zvláštne je ANC a priepustnosť. Celkovo som mal problém rozpoznať, čo je ANC a čo je vypnuté odhlučnenie. Priepustnosť dá vnútornú reprodukciu do úzadia a tak som tento režim vedel rozoznať. Základom ANC je totiž fakt, že si urobíte mechanické odhlučnenie. To pri modeli takejto konštrukcie nebude tak jednoduché.

Nastavenia

Ovládanie sa dá prispôsobiť, čo skutočne oceňujem, menej už to, že možností zas tak veľa nemáte. Po zložení z ucha sa reprodukcia zastaví, čo je dobrá funkcia a zvykol som si na ňu aj pri iných slúchadlách.

Dá sa vypnúť. Rovnako je na vás nastavenie automaticky prijímaných hovorov. Kto má málo notifikácií a roletiek v systéme, má možnosť si jednu pridať, bude zobrazovať kapacitu batérie slúchadiel.

Z môjho pohľadu dostávate slúchadlá s veľmi dobrou softvérovou výbavou a možnosťami ako si ich nastaviť podľa seba. Je na čom popracovať, no žiadne slúchadlá nie sú dokonalé.

Dotykové ovládanie

Taký hybrid, nakoľko tyčku slúchadiel musíte silnejšie stlačiť. To ale zároveň znamená, že si s nimi mierne pohnete. Viac by sa mi páčila dotyková plocha. Bude to však otázka zvyku a mnohým z vás toto nebude prekážať. Mne to subjektívne prekážalo a treba sa naučiť, ako na paličku zatlačiť, aby ste priveľmi nemanipulovali s polohou slúchadiel.

Kvalita zvuku

Po tejto stránke nie je slúchadlám čo vytknúť. Sú výborné a na kvalitný zvukový prednes sa môžete spoľahnúť. Majú vysokú čistotu zvuku v oblasti stredov a výšok a vzhľadom na fyzický návrh nechýbajú intenzívne basy.

Jednak je tu 12 mm menič, zároveň ale máte aj kovový výduch na vzduchové vibrácie z meniča. V tomto smere oceňujem veľmi dobré spracovanie a zvukové podanie. Tu netreba robiť kompromisy a dostanete istotu.

Kúpiť či nekúpiť?

Xiaomi Buds 3 sú po mnohých stránkach veľmi dobré slúchadlá. Majú voľnosť v tom, ako si ich nastavíte, dlhú výdrž na batérie, hoci v režime bez zapnutého ANC, no aj tak ide o veľmi dobrý údaj.

Jediné, čo kritizujem, je ANC v tejto konštrukcii. Ja som nepoznal rozdiel s a bez ANC. Riešením je vyrobiť iný typ slúchadiel. Kto ale nechce in-ear slúchadlá so zatláčaním do zvukovodu, toto je schodná alternatíva.

Cena: 99 eur

Zapožičal: Xiaomi

Technické parametre

Názov modelu / Technické parametreXiaomi Buds 3
TypBluetooth 5.2
Veľkosť meniča [mm]12
Odhlučnenie3 stupne ANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]N/A
Audio konektorN/A
NFCnie
Nabíjací konektorUSB-C / Qi
Výdrž batérie [hod.]7 bez ANC, 32 celkovo bez ANC
Hodnotenie Výsledky
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia2/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]99,00

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.