Čističkám vzduchu od Xiaomi sa darí. Výrobca ich predal viac ako 16 miliónov.

Smart Air Purifier je tu v štvrtej sérii a tá obsahuje tri modely – Smart Air Purifier 4 Pro, 4 a 4 Lite. Nová séria si kladie za cieľ vytvoriť a čistejšie interiérové prostredie so zníženým obsahom alergénov.

Najvyšší model, Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro, obsahuje filtračný systém 3 v 1, ktorý kombinuje elektrostatický náboj a technológie mechanickej filtrácie na zachytenie 99,97 % látok znečisťujúcich ovzdušie s veľkosťou len 0,3 mikrónu. Poradí si so srsťou domácich zvierat, bavlneným vláknom alebo inými znečisťujúcimi látkami.

Model Pro po novom integruje senzory PM2.5 aj PM10 na presnú detekciu inhalovateľných častíc rôznych veľkostí. Bol pridaný ionizátor, ktorý pomáha zachytávať znečisťujúce látky v povetrí. Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro ponúka 500 m3/h PCADR a 185 m3/h FCADR, čo znamená, že dokáže prefiltrovať vzduch v celej obývačke s rozlohou 40 m2 každých 15 minút.

Okrem silného filtračného výkonu ponúka Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro aj značne vylepšený používateľský zážitok. Má režim chodu v noci s nízkou hlučnosťou. Dotykový OLED displej umožňuje rýchle prezeranie štatistík AQI, teploty a vlhkosti a rýchle úpravy pomocou niekoľkých klepnutí.

Dá sa ovládať pomocou aplikácie Xiaomi Home na diaľku, plánovať rutiny čistenia a správania, nastavovať automatizáciu s inými zariadeniami internetu vecí, zobrazovať stav používania filtra a ďalšie funkcie. Nové čističky Xiaomi Smart Air Purifier 4 podporujú aj hlasové povely pre Google Assistant a Amazon Alexu.

Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro

Ceny a dostupnosť

Xiaomi Smart Air Purifier 4 – na Slovensku od januára od 214,90 eur

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite – na Slovensku od januára od 159,90 eur

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro – na Slovensku od januára od 289 eur

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.