Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 42. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Známa aplikácia od Googlu mení svoj názov, nájdete ju pod týmto označením

Aplikáciu Google Kamera pravdepodobne poznáte. Ide o aplikáciu pre fotoaparát, ktorá sa natívne nachádzala len v smartfónoch od Googlu, teda zo série Pixel. Používatelia si ju však vďaka obchodom s aplikáciami tretích strán obľúbili aj na telefónoch iných značiek. Jej hlavnou výhodou boli rôzne režimy, v ktorých ste mohli fotografie vytvárať, no zároveň aj lepšie výsledky v porovnaní s natívnymi aplikáciami od rôznych výrobcov.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Google Mapy pre Android dostávajú funkciu, ktorú má iOS už roky

Nestáva sa to príliš často, ale zdá sa, že Google zabudol do vlastného operačného systému pre smartfóny pridať funkciu, ktorú si iOS osvojil už pomerne dávno. Konkrétne ide o aplikáciu Mapy Google, v ktorej sa už takmer štyri roky v systéme iOS zobrazujú miestne poveternostné podmienky v reálnom čase. V iPhonoch túto možnosť nájdete v ľavom hornom rohu. Je však zaujímavé, že tam nie je trvalo zobrazená, ale počas navigácie v aplikácii sa vypína a zapína.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Toto bude mať čoskoro YouTube

Podľa blogu, ktorý firma zverejnila, sa v najbližšom období dočkáme niekoľkých funkcií zlepšujúcich celkový zážitok s používaním aplikácie. Prvou, ktorá nás zaujala, je funkcia s názvom stabilná hlasitosť. Bude sa dať aktivovať v aplikácii v menu, kde sa dá nastaviť aj rýchlosť prehrávania videa.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. iRobot Roomba Combo j9+ je vlajková loď medzi robotickými vysávačmi, na ktorú sme čakali

Pokiaľ zvažujete kúpu nového robotického vysávača a ste fanúšikmi značky iRobot, odporúčam počkať na model Roomba Combo j9+, ktorý by sa čoskoro mal začať predávať aj na Slovensku. Práve tento robotický vysávač je novou vlajkovou loďou v portfóliu výrobcu a nadväzuje na štyri roky starý model iRobot Roomba s9+.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. HONOR Magic Vs2 je skladačka s nízkou hmotnosťou a dlhou dobou prevádzky na batériu

Ako sme už informovali, HONOR predstavil v Číne skladací smartfón HONOR Magic Vs2. Novinka drží rekord ako najľahší dovnútra skladací smartfón a prekonáva hmotnostnú bariéru medzi skladacími zariadeniami a bežnými smartfónmi. Podľa prvých štatistík zverejnených spoločnosťou Counterpoint Research sa HONOR Magic V2 v počte predaných kusov dostane v 3. štvrťroku 2023 na špičku čínskeho trhu s tzv. foldmi – skladacími telefónmi nie v podobe písmena V. HONOR si tak v Číne upevňuje svoje dominantné postavenie lídra v oblasti skladacích zariadení.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Získa váš Xiaomi aktualizáciu na HyperOS? Takto jednoducho to zistíte

Len pred niekoľkými dňami vyšla na verejnosť informácia o tom, že sa pripravuje nová nadstavba systému Android z dielne Xiaomi. Nadstavbu MIUI tak má po dlhých rokoch nahradiť HyperOS, čo potvrdilo aj samotné Xiaomi. Podľa aktuálnych informácií by však nadstavba MIUI 15 mala prísť, aspoň teda zo začiatku, na globálny trh, nová nadstavba od Xiaomi príde do globálnych smartfónov v priebehu roku 2024.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj: