Xiaomi Home slúži na správu a ovládanie zariadení inteligentnej domácnosti.

Aplikácia Xiaomi Home, resp. Mi Home, ako sa tiež označuje, sa dočkala slovenskej lokalizácie. Začiatkom júna nám tieto plány oficiálne potvrdilo Xiaomi Slovensko, dňa 19. júna 2023 sme si všimli slovenskú lokalizáciu v aplikácii pre iOS. Verzia pre Android zatiaľ slovenskú lokalizáciu nemá, avšak predpokladáme, že pribudne v priebehu najbližších dní.

Lokalizácia aplikácie Xiaomi Home (Mi Home) bude postupná. Znamená to, že ako prvé je lokalizované jej jadro a lokalizácia pre jednotlivé produkty bude pribúdať postupne.

Xiaomi Home v slovenčineZdroj: TOUCHIT
Xiaomi Home v slovenčine: Momentálne je lokalizované iba jadro aplikácie, zariadenia sú zatiaľ v angličtine

Aplikácia slúži na ovládanie robotických vysávačov a ďalších zariadení inteligentnej domácnosti

Počas najbližších týždňov sa teda stretnete so situáciou, kedy je rozhranie aplikácie v slovenčine, avšak ovládacie prvky a nastavenia viacerých (všetkých) zariadení sú v angličtine. Časom by malo byť lokalizovaného do slovenčiny čo najviac obsahu, resp. zariadení.

Pokiaľ ste sa s aplikáciou Xiaomi Home ešte nestretli – ide o aplikáciu pre Android a iOS, pomocou ktorej môžete spravovať a ovládať zariadenia inteligentnej domácnosti z ekosystému Xiaomi.

Mnohí používatelia využívajú túto aplikáciu na ovládanie robotických vysávačov značiek Xiaomi, Dreame a ďalších partnerov spoločnosti Xiaomi.

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra: Nastavenia v aplikáciiZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Nastavenia pre jednotlivé zariadenia sú zatiaľ v angličtine. Časom by mali byť tiež lokalizované do slovenčiny

Slovenčina bola často žiadanou funkciou

Lokalizácia do slovenčiny bola často žiadanou funkcionalitou a s otázkou, či majú Xiaomi vysávače aplikáciu v slovenčine, som sa často stretával pod mojimi recenziami a videorecenziami.

Mnohých používateľov teda určite poteší fakt, že Xiaomi Home bude čoskoro v slovenčine.

Zdroj: Xiaomi Slovensko, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit