Najnovší prírastok do rodiny Mi predstavuje vlajkovú loď.

Aspoň do momentu, kedy nepríde ešte vyšší model Ultra, na ktorom už výrobca pracuje. Nateraz sme vyskúšali, ako fotí nový model Mi 11. Keďže toto je jediná verzia Mi 11 na trhu, porovnali sme ho s modelom Mi 10T Pro. Hoci priamo by sa ponúkalo porovnanie s verziou Mi 10T.

Avšak Mi 11Mi 10T Pro majú identické fotoaparáty, až na minimálny detail v podobe horšej svetelnosti v neprospech Mi 11. To je len, ak sa pozrieme na technické špecifikácie podľa toho, ako ich uvádza výrobca na svojej stránke. Subjektívne vyzerajú obrázky lepšie na Mi 11. Je to ale dané najmä displejom, keďže tu je AMOLED displej, zatiaľ čo pri Mi 10T Pro IPS LCD.

Pozrite si video recenziu tohto smartfónu nižšie alebo si ho pozrite na našom kanáli na  YouTube.

Fotoaparáty

Výbava v prípade týchto dvoch modelov obsahuje:

  • Hlavný 108 Mpx fotoaparát s f/1.69 (Mi 10T Pro) alebo f/1.85 (Mi 11)
  • Ultraširokouhlý 13 Mpx fotoaparát s uhlom záberu 123° a f/2.4
  • Tele-makro 5 Mpx fotoaparát s automatickým zaostrovaním už od 3 cm a f/2.4

Fotografie v prípade Mi 11 sú v režime Full. Mi 10T Pro sú zobrazené v pomere 16:9. Oba smartfóny podporujú fotenie v nočnom režime aj pre ultraširokouhlý fotoaparát a takisto aj v režime priblíženia cez tele-makro objektív.

Denné fotografie

Protisvetlo – Auto HDR

Vzdialený objekt – Bratislavský hrad

Automatický režim

Ultraširokouhlý objektív

2× priblíženie

Nočné fotografie

Mi 11

Mi 10T Pro

Mi 11

Mi 10T Pro

Mi 11

Mi 10T Pro

Verdikt

V prípade smartfónov sú fotografie takmer identické. Treba sa skutočne dobre pozerať na to, ako vyzerajú. Predsa len pri porovnaní fotiek na jednom displeji sa nám prirodzenejšie javili tie z modelu Xiaomi Mi 11. Ak ale máte Mi 10T Pro tak Mi 11 si kúpite pre iný dôvod, než vylepšenie fotografií. Tu veľké zmeny nenastali.

Treba tiež zohľadniť to, že toto je akoby ekvivalent Mi 10T, nie verzie Pro s ktorou sme ju pre podobnosť / identickosť fotoaparátov porovnávali. Pri chystanej verzii Mi 11 Ultra by bolo porovnanie s Mi 10T Pro pravdepodobne vhodnejšie a technologický skok bude vidieť viac.

V každom prípade tu ale medzigeneračne získavate vlastnosti v strednej verzii novej generácii výbavu prekonávajúcu minuloročný model vo svojej vtedajšej najvyššej výbave.

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 10T Pro: Najlepšie foto vlastnosti

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.