Možno prichádza nová vlna ekologicky tváriacej sa vlny.

Apple už k svojím iPhonom 12 nepridáva do balenia žiadne nabíjačky. Kábel zostal, ale sieťový adaptér tu chýba. Na webe Fone Arena CEO Lei Jun potvrdil, že telefón bude uvedený bez nabíjačky. Podobne ako pri nových iPhonoch, iba s prepojovacím / nabíjacím káblom.

To, čo by si mnohí dovoliť nemohli, Apple robí s prehľadom. Vlastne sme sa doteraz nad nabíjačkou príliš nezamýšľali. Podobne ako slúchadlá, bola súčasť balenia. Hoci pamätáme doby klasických telefónov, kedy by ste v nej nejaký prepojovací kábel alebo slúchadlá hľadali len ťažko. To všetko bolo ako prémiový segment a prepojiť si starú Nokiu s počítačom cez kábel nebola samozrejmosť.

História sa opakuje, nie sme si ale istí, či je toto správny krok. Apple si taký krok mohol dovoliť. K telefónom pridával nabíjačku, ktorej výkon bol smiešny. Áno správne, za rýchlonabíjačku si bolo treba zaplatiť.

Na Androide však bolo bežné, že smartfóny podporujú super rýchle nabíjanie dostali v balení aj kompatibilnú nabíjačku. Česť výnimkám, napríklad Samsungu, ktorý má niektoré modely so 45 W nabíjaním no do balenia pridal nabíjačku s výkonom 25 W.

Netreba uprieť, že ide o ekologický krok, hneď po zvýšených ziskoch firiem. Podobný krok možno spraví aj Samsung pri svojej čoskoro predstavenej sérii Galaxy S21.

Zdroj: Fone Arena

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 10T Pro: Hi-End smartfón za polovicu bežnej ceny (RECENZIA + VIDEO)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.