Tento smartfón môže byť predstavený už 8. februára.

Vlajkový model Mi 11 bude čoskoro uvedený aj na globálny trh, pričom pred pár dňami sme sa dozvedeli, že do rodiny pribudnú ďalšie dva telefóny – Mi 11 Lite a Mi 11 Pro. Očakáva sa, že prvý z menovaných bude o niečo menej výkonný a lacnejší a únikový model odhalil niektoré zo svojich špecifikácií.

Podľa čínskeho zdroja bude mať Mi 11 Lite OLED displej s dierou pre selfie fotoaparát, čipset Qualcomm SM7350, 64 Mpx hlavný fotoaparát a 5× teleobjektívom. Nedávno uniknuté rendery Mi 11 Lite pritom zobrazovali tento smartfón bez objektívu s periskopom. 

Každá z týchto funkcií vyzerá zaujímavo – v prvom rade (zatiaľ) neexistuje platforma SM7350 od spoločnosti Qualcomm. Niektorí špekulujú, že ide o Snapdragon 755G, ktorý je založený na 5nm technológii, a jeho CPU bude mať jedno výkonné jadro Cortex-A78.

Hlavná kamera s rozlíšením 64 Mpx predstavuje “downgrade” zo 108 Mpx fotoaparátu Mi 11 (teda rovnaký ako pri Xiaomi Mi 10), ale tentokrát to vyzerá tak, že bude doplnený o periskop. Efektný teleobjektív je pomerne drahý komponent, ale spoločnosť Xiaomi taktiež vyrába 5× teleobjektívy aj pre lacnejšie smartfóny.

Nechajme sa prekvapiť, ako sa táto situácia vyvinie.

Xiaomi Mi 11 Lite

Zdroj: GSMArena

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Ako získať nový Samsung Galaxy S21 5G len za 319 eur? Musíte odpredať Galaxy S10+ a ten musí byť skoro ako nový

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.