Pôvodná Mi 11 mala svoj debut koncom minulého roka. 

Model Mi 11 bol pred pár dňami uvedený aj globálne. Počas tejto akcie sme očakávali aj predstavenie modelov Mi 11 Lite a Mi 11 Pro, čo sa však nestalo. A hoci o modeloch Lite a Pro nepadlo zo strany Xiaomi ani slovo, model Mi 11 Ultra sa už stihol objaviť vo videu.

Xiaomi Mi 11 Ultra dizajnovo pripomína Poco M3, a to vďaka obrovskej zostave fotoaparátov na zadnej strane. Tá obsahuje hlavný 50 Mpx fotoaparát, 48 Mpx ultraširokouhlý a 48 Mpx periskop. Na zadnej strane je vidieť aj LED blesk a sekundárny displej, čo môže byť praktické pri vytváraní selfie fotografií za pomoci hlavného fotoaparátu. Vo videu je vidieť dva modely – jeden v bielej farbe a druhý v čiernej farbe

Video si môžete pozrieť priamo na YouTube na tomto odkaze.

Medzi verziami je vidieť určité rozdiely – biela má na zadnej strane slovné spojenie „Ultra Pixel AI Camera“, zatiaľ čo čierna má hodnoty fotoaparátu vyjadrené číselne „12-120mm, 1: 1,95-4,1“. Môže to byť z dôvodu, že jedna alebo obe verzie sú iba prototypy.

Autor videa uvádza, že zariadenie má zahnutý 6,81-palcový WQHD+ OLED displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Displej je chránený ochranným sklom Gorilla Glass Victus a v ľavom hornom rohu sa nachádza 20 Mpx selfie kamera.

Mi 11 Ultra je vybavený výkonným čipsetom Snapdragon 888. Zvyšok špecifikácií Xiaomi Mi 11 Ultra zahŕňa podporu 5G, odolnosť na úrovni IP68, reproduktory “so zvukom” od Harman/Kardon a 5 000 mAh batériu so 67 W nabíjaním (káblovým a bezdrôtovým) a 10 W reverzné nabíjanie.

Aj na základe tohto videa sa môžeme domnievať, že predstavenie modelu Mi 11 Ultra už nie je ďaleko.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 11: Globálna verzia oficiálne predstavená. Na Slovensko príde v marci

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.