Nemusí to tak byť pri všetkých smartfónoch s procesorom Snapdragon 888.

Xiaomi Mi 11 je prvý smartfón na svete, ktorý používa tento procesor. Podobne ako je to pri notebookoch, aj tu bude závisieť od toho, ako ho výrobca do svojho zariadenia umiestni a postará sa o chladenie. Podľa serveru NotebookCheck prekonáva minulý model Snapdragon 865 a tiež Apple A13 Bionic. Aspoň čo sa týka testu Geekbench.

Hrubá sila však nie je všetko a pozerá sa aj na kombináciu energetickej náročnosti a tiež na zohrievanie. Podľa testu AnTuTu to vyzerá, že sa procesor zohrial o 12 °C viac.

To je skokový nárast pri porovnaní so zahrievaním do 5 °C pri najlepších procesoroch pre smartfóny vo všeobecnosti. Web tiež poukazuje na to, že po desiatich minútach hrania Genshin Impact sa telefón zahrial na 50 °C a snímkovanie zo 60 fps spadlo na 30 fps.

Po dokončení testu bola strata na batérii 4 %, čo je obvyklý jav pri takomto teste a najvýkonnejších CPU. Teraz bude otázka, či sa bude telefón prehrievať viac ako obvykle, keďže aj procesor má vyšší stupeň zahriatia.

Takisto je otázkou, ako toto bude riešiť výrobca. Pravdepodobne postačí nejaká aktualizácia systému s dôrazom na lepšie riadenie spotreby, teda výkonu CPU v určitých situáciách.

Zdroj: NotebookCheck

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 11 oficiálne: Super tenký a zakrivený AMOLED displej

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.