Spoločnosť Xiaomi drží fanúšikov značky v napätí.

Doplnené 14.5.2018: Najnovšie informácie pochádzajú priamo z Číny.

Pripravovaná vlajková loď čínskeho Xiaomi sa predstaví 23. mája. Tomu aspoň nasvedčuje vierohodne pôsobiaci plagát, ktorý sa dostal na verejnosť už dávnejšie. Najnovšie sa na svetelnej reklame pri obchode China Mobile zobrazila upútavka na možný dátum spustenia predobjednávok Mi 7. Malo by sa tak udiať iba pár dní po predstavení novinky.

Tieto informácie nie sú zatiaľ oficiálne potvrdené, nakoľko samotné Xiaomi nepodalo žiadne vyjadrenie o predstavení a spustení predaja modelu Xiaomi Mi 7.

Novinka z dielne Xiaomi by mala prísť s čipsetom Snapdragon 845 spolu s 8 GB pamäťou RAM a čítačkou odtlačkov prstov zabudovanú v displeji. Xiaomi s modelom Mi 7 prinesie, ako mnoho ďalších výrobcov, tiež zariadenie s výrezom v displeji.

Pôvodný text 20.4.2018: Xiaomi Mi 7 bude prvým Android zariadením, ktoré by malo priniesť pokročilé 3D skenovanie tváre.

Android zariadenie s technológiou 3D skenovania tváre sa neobjaví skôr, ako v treťom štvrťroku tohto roka.

Na druhej strane sa tento predpokladaný termín rýchlo blíži. Výrobcovia technológie pre 3D skenovanie momentálne zápasia s problémami, ktoré majú za následok zdržanie výrobcov Android zariadení, aby včasne implementovali do svojich produktov túto modernú technológiu.

Kamera TrueDepth, ktorú využíva zariadenie Apple iPhone X, využíva 3D mapovanie tváre. Vďaka nej si môžu majitelia iPhone X nechať narásť bradu, dlhé vlasy, nosiť klobúk, alebo okuliare a zariadenie ich stále rozpozná.

Aktuálne dodávatelia modulov snímania 3D majú problém prepojiť softvér a hardvér potrebný na to, aby technológia fungovala.

Najpoužívanejší modul je vyrábaný spoluprácou spoločností Qualcomm, Himax Technologies a spoločnosťou Truly Opto-electronics. Tento systém skenovania funguje iba s platformou Qualcomm Snapdragon 845, ktorá predstavuje v týchto dňoch technologický vrchol. Keďže Samsung a Huawei preferujú používanie vlastných čipsetov Exynos a Kirin na svojich high-end modeloch, obe tieto spoločnosti s najväčšou pravdepodobnosťou nebudú medzi prvými výrobcami telefónov s Androidom, ktoré budú ponúkať zariadenie vybavené 3D skenovaním tváre. Spoločnosť Samsung nemusí túto funkciu ponúkať dokonca až do roku 2019.

Predpokladá sa, že pripravované zariadenie Xiaomi Mi 7, ktoré bude vyššie spomenutý čipset od Qualcomm obsahovať, by sa tak mohlo stať prvým zariadením, ktoré ponúkne pokročilé 3D skenovanie tváre.

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 7 dostane čítačku odtlačkov prstov zabudovanú v displeji

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.