V rámci smart zariadení sa k nám do redakcie dostala aj čistička vzduchu od Xiaomi Mi Air Purifier Pro. Ide o dizajnové zariadenie, pripomínajúce nadrozmernú Wi-Fi kameru.

Má tvar kvádra, pričom vpredu je umiestnený okrúhly displej, v spodnej časti sú nasávacie otvory a kruhový filter. V hornej časti je mriežka s výduchom na čistý vzduch.

Celé zariadenie sa spáruje s aplikáciou Mi home, v ktorej môžete upravovať nastavenia čističky vzduchu. Tá má v sebe vopred nastavený automatický režim, ďalej je tu nočný režim a personalizovaný režim, ktorého intenzitu nastavujete v aplikácii. Pri automatickom režime sa nemusíte o nič starať. Čistička sama monitoruje ovzdušie a podľa toho prispôsobuje svoj výkon.

Filter, ktorý je HEPA kategórie H11 dokáže odfiltrovať pevné častice PM 0,3 až PM 2,5. Zložený je z troch vrstiev. Prvá filtruje hrubé nečistoty, druhá vrstva spomínané pevné častice a tretia, karbónová vrstva zase škodlivé plyny ako formaldehyd či amoniak. Odporúčaná plocha čistenej miestnosti pri bežnom režime je 37 až 60 m2. Poradí si tak aj veľkými miestnosťami.

Čistička je vybavená niekoľkými senzormi, vďaka ktorým dokáže monitorovať teplotu a vlhkosť vzduchu, výskyt pevných častíc (prach). Stav znečistenia filtra ukazuje aplikácia. Pri menšom stupni znečistenia vzduchu ho stačí vymeniť raz za 6 mesiacov, pri silnejšom za 3 mesiace. Čistička si vyžaduje aj pravidelnú údržbu. Optimálne je raz za čas nasávacie otvory povysávať vysávačom a rovnako tak vnútorný priestor okolo filtra.

Samotné spojazdnenie čističky vzduchu je nenáročné. Stačí ju pripojiť do elektrickej siete a spárovať s aplikáciou a Wi-Fi. Potom ju dokážete ovládať odkiaľkoľvek si spomeniete. Už z domu si napríklad môžete nastaviť čistenie vzduchu v kancelárii.

Oceníte ju, ak pracujete alebo žijete v prašnom prostredí, alebo ak chcete pre vaše deti zaistiť skutočne čistý vzduch.

Cena: 209 € (v cene je aj filter)
Cena filtra: 27,90 €
Zapožičal: Mi-store.sk

Značky:

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.