Doteraz nevieme, či sa model Mi MIX Alpha bude predávať, alebo či ho spoločnosť uvedie ako Mi MIX 4. 

Navyše ešte stále nevieme, čo všetko majú tieto dva modely spoločné. Možno sú úplne rovnaké a stále hovoríme o jednom zariadení. V prípade modelu Mi MIX 4 majú fanúšikovia značky Mi tendenciu si myslieť, že MIX Alpha je dizajnovo málo praktický a do tradičnejšieho dizajnu prináša až príliš radikálne zmeny.

Xiaomi Mi MIX Alpha

Xiaomi Mi MIX Alpha bol predstavený už v septembri 2019

Mali by sme sa preto pozrieť aj na únik, ktorý sa objavil pred niekoľkými dňami. Zdroj tvrdí, že odkazuje na pripravovaný Xiaomi Mi MIX 4. Prekvapením je však to, že zariadenie sa až príliš podobá na Mi MIX Alpha. 

Pri pozornom pohľade si však môžeme všimnúť, že pri tomto smartfóne nie je použitý 180-stupňový “surround” displej, ale iba o niečo vylepšený “vodopádový” displej s presahom cez hrany zariadenia.

Xiaomi Mi MIX 4

Xiaomi Mi MIX 4, Zdroj: GizChina

Získaná fotografia prezrádza použitie 40-megapixelový ultraširokouhlého objektívu. Stále však nie je jasné, či zariadenie použije pre umiestnenie selfie fotoaparátu dieru v displeji alebo inovatívnejšie riešenie umiestnenia fotoaparátu pod displej

Xiaomi Mi MIX Alpha

Xiaomi Mi MIX Alpha so surround displejom

Hlavný kamerový modul má rovnako obdĺžnikový tvar. Hlavný snímač fotoaparátu bude mať rozlíšenie 150 Mpx. Okrem toho bude dostupný aj širokouhlý objektív so 40 Mpx, super makro objektív s 20 Mpx a teleobjektív s 20× optickým a 120× hybridným priblížením. Zostavu doplní aj ToF objektív.

Objavili sa aj správy, že model Xiaomi Mi MIX 4 bude vybavený Amoled displejom so 120 Hz obnovovacou frekvenciou.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi MIX Alpha predstavený: Smartfón s rekordným displejom takmer po celom obvode (Galéria)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.