Jednou z najočakávanejších inovácií v dizajne smartfónov je zabudovanie selfie fotoaparátu pod displej. 

Tento nový vývojový stupeň je však úplne prirodzený a očakávaný, pretože veľké množstvo používateľov je unavených zo všetkých výrezov, zárezov a dier. Najnovšie zavedenie tejto technológie prispelo aj k tomu, že sme opäť o krok bližšie k uvedeniu skutočného smartfónu. Za všetkým stojí čínska spoločnosť Visionox. 

Visionox selfie fotoaparát pod displejom

Zdroj: GizChina

Spoločnosť nie je v odvetví žiadnym nováčikom. Aj výrobcovia, ako napríklad Huawei a Xiaomi, používajú displeje tohto výrobcu. Napríklad aj ohybný displej na Mi Mix Alpha je od spoločnosti Visionox.

Čínsky výrobca displejov pred pár hodinami predstavil novú technológiu. V skutočnosti ide o spôsob výroby OLED panelov, ktorý umožňuje dosiahnuť požadovanú úroveň priehľadnosti v oblasti, kde bude umiestnená predná kamera, čo sa doteraz považovalo za najväčší problém a výsledky neboli uspokojivé.

Visionox sa podarilo vyrobiť OLED panel s vysokou úrovňou priehľadnosti, ktorá umožňuje cez displej fotografovať vo vysokej kvalite. Spolu s inými spoločnosťami pracuje aj na algoritmoch, ktoré odstránia efekt „zahmlievania“. Najdôležitejšie však je, že Visionox je pripravený na hromadnú výrobu týchto inovatívnych OLED panelov, takže už tento rok môžeme očakávať prvé smartfóny s touto technológiou.

Posledné správy naznačujú, že aj Huawei pracuje na smartfóne, ktorý bude mať fotoaparát umiestnený pod displejom. Nie je vylúčené, že na skoré uvedenie sa pripravuje aj OnePlus.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Po vzore Xiaomi? Samsung môže k novej verzii používateľského prostredia pribaliť aj reklamu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.