O pripravovanom tablete sme už videli niekoľko správ. 

Za posledných pár týždňov tieto správy neboli doplnené o žiadne novinky. Najnovšie sa však dozvedáme ďalšie podrobnosti týkajúce sa Mi Pad 5. Téme sa venoval portál GizChina, ktorý uvádza, že tablet bude mať hranatý dizajn, ktorý je podobný tabletom Apple iPad Pro. Zariadenie si pritom zachová veľmi tenkú a ľahkú konštrukciu. Únik ďalej informuje, že novinka nebude mať dierovaný výrez a bude využívať 120 Hz LCD displej. Snímač odtlačkov prstov sa bude údajne nachádzať na bočnej strane.

Z doterajších správ vieme, že Xiaomi Mi Pad 5 nepríde sám. Model dostane aj verziu Pro. Je teda zrejmé, že špecifikácie štandardnej verzie a verzie Pro nebudú rovnaké. V týchto modeloch budú použité čipsety Snapdragon 870 a Dimensity 1200. Nie je pritom jasné, ktorý z modelov dostane čipset od Qualcommu, a ktorý od MediaTeku.

Xiaomi Mi Pad 5

Zdroj: Digital Chat Station

Obidve verzie budú podporovať rozlíšenie 2K a obnovovaciu frekvenciu 120Hz so 4096 úrovňami prítlaku. Prvýkrát by nemala chýbať ani podpora aktívneho dotykového pera In-Cell. Tablet bude navyše mať vstavanú dvojčlánkovú batériu s celkovou kapacitou 8520 mAh.

Nová séria Xiaomi Mi Pad 5 by mala byť oficiálne uvedená na trh v júli, pokiaľ pôjde všetko podľa plánu. Spoločnosť Xiaomi verí, že Mi Pad 5 Pro bude priamou konkurenciou pre vlajkové lode ako iPad a Huawei Mate Pad Pro. Štandardná verzia však príde s priaznivejšou cenou.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Na iPad mini s úplne novým dizajnom si počkáme ešte pár mesiacov

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.