Ergonomicky a hudobne vynikajúce slúchadlá.

Dokonca aj pre tých, ktorým tie applovské nedržia v ušiach. Tieto majú podobný koncept. Vhodné sú pre každého, kto nechce in-ear slúchadlá a majú radšej tento typ. Stačí ich do ucha vložiť, korekciu si už spravíte sami. Stačí ich trochu natočiť paličkami dopredu a budú vám v uchu stabilne držať.

Nabíjajú sa cez malú kolísku. Na jedno nabitie vydržia prehrávať hudbu do 4 hodín. V kolíske sa dajú nabiť celkovo trikrát. Výrobca uvádza takúto kombinovanú výdrž do 14 hodín. Teda kolíska má rezervu ešte nejaké dve hodiny na prepočet nabíjania.

Prichytenie slúchadiel v nej je magnetické. Držia stabilne, avšak treba si dať pozor pri ich vyberaní. Tým, že sú z klzkého plastu s akousi matnou úpravou, môžu sa vám pri vyťahovaní vyšmyknúť z ruky. Kolíska sa nabíja cez USB-C a to je jedným z ďalších detailov, ktoré robia tieto slúchadlá prakticky dokonalé. Minimálne svojou praktickosťou.

Podporujú Bluetooth 5.0, čiže aj párovanie je výrazne zjednodušené, podobne aj spôsob ovládania, ak máte Xiaomi Mi smartfón. Ak nie, o nič podstatné neprídete. Stačí otvoriť kolísku a na niekoľko sekúnd stlačiť tlačidlo na boku. Prepnú sa do párovacieho režimu.

Podobne, ako iné skutočne bezdrôtové slúchadlá s BT 5.0 sa dajú používať samostatne. Pokojne môžete jedno vrátiť do kolísky. Pri telefonovaní sa aplikuje systém aktívneho odhlučnenia z dvojice mikrofónov na každom slúchadle. ANC nie je dostupné v režime počúvania hudby.

Mi True Wireless Earphones 2 majú ovládanie na ťuknutie. Pri in-ear slúchadlách by to nemuselo byť tak praktické ako tu, keďže by ste si ich zatláčali ešte viac do ucha. Poklepaním na pravé slúchadlo sa pozastaví hudba, ľavé zase spustí asistenta smartfónu. Prijať hovor sa dá poklepaním na hociktoré slúchadlo.

Snímač priblíženia rozpozná, keď si slúchadlo zložíte z ucha a pozastaví prehrávanie hudby. Funkcia je kompatibilná na Androide, iOS aj Windows. Opätovným vložením bude prehrávanie hudby pokračovať.

Slúchadlá používajú kodek LHDC (Low Latency and High Definition Audio Codec). Prehrávaný zvuk je naozaj kvalitný. Získate prirodzenú čistotu zvuku, v oblasti stredov aj výšok. Nechýbajú ani basy a výrobca sa sústredil viac ba vyvážený zvuk, ako na dunivý efekt. Máte ich tu a budete ich počuť.

thumbs-up-icon

Výhody

  • Tvar a držanie v uchu
  • ANC pri telefonovaní
  • Detaily zvuku

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Šmykľavý plast

Verdikt

Mi True Wireless Earphones 2 sú praktické slúchadlá. Malá kolíska, primeraná výdrž na jedno nabitie, netlačia v uchu a dobre v ňom držia. Mohli byť viac zdrsnené alebo pogumované, aby sa toľko nešmýkali pri vyberaní z ucha a manipulácii v kolíske.

Cena: 69,90 EUR

Zapožičal: mi-store.sk

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy Buds+: Bezdrôtové slúchadlá s dlhou výdržou

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.