Svoje VR okuliare má aj Xiaomi a ako sme už v prípade tejto značky zvyknutí, ponúkajú výborný pomer cena/výkon.

O výkone v tomto prípade asi nemožno hovoriť, ale máme na mysli celkové vyhotovenie.

Chválime konštrukciu aj celkovú ergonómiu. Samsung Gear VR sa nám nosia o niečo pohodlnejšie, ale v segmente VR okuliarov do 20 eur patrí zariadenie od Xiaomi medzi tie najlepšie. Mi VR Play obsahuje jedno mechanické tlačidlo, ktoré uľahčuje používanie aplikácie Google Cardboard, YouTube a ďalších. Na hranie síce budete potrebovať Bluetooth gamepad, ale aspoň základnú navigáciu s okuliarmi zvládnete.

A aj keby nie, vkladanie telefónu do okuliarov je rýchle, jednoduché a pohodlné. Prednú časť odzipsujete, telefón položíte pred šošovky a zazipsujete ho. V tomto smere Xiaomi chválime, bodaj by bolo takto rýchle vkladanie telefónu aj v prípade ostatných výrobcov. Vďaka tomuto konceptu taktiež nehrozí, že sa vám poškriabe bok telefónu.

Zaostrenie ani rozstup šošoviek si síce nenastavíte, ale šošovky sú kvalitné a výsledný zážitok je výborný. Pokiaľ si chcete kúpiť nejaké lacnejšie VR okuliare, Xiaomi Mi VR Play odporúčame. Nečakajte od nich zázraky, ide o prepracovanejší Google Cardboard, ale zážitok z používania je veľmi dobrý.

Cena: 15 €

+ Pomer cena/výkon, tlačidlo, dobrá ergonómia, jednoduché vkladanie telefónu
– Žiadny extra obsah

Tento článok vyšiel aj v tlačenom decembrovom vydaní TOUCHIT č. 10/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

OnePlus Loop VR: VR Okuliare pre platformu Google Cardboard

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit