Prvý skladateľný model od Xiaomi typu Flip zamieri zrejme aj do Európy.

Certifikácie nám často vedia odhaliť viac, než si vieme predstaviť. Veľa sa toho totiž dá vyčítať už z kódového označenia telefónov, ktoré Xiaomi vytvára rovnakým systémom. Preto keď na verejnosť vyšli dve kódové označenia, ktoré sa majú spájať s modelom Xiaomi MIX Flip, vedeli sme, že telefón nebude dostupný len v Číne. A máme pre vás dobré správy, spoločnosť zrejme tento model predstaví aj v Európe.

O európskom predstavení skladateľného modelu od Xiaomi sa rozpráva už dlhú dobu. A keďže pôjde o prvý model s takýmito vlastnosťami od Xiaomi v Európe, ide o pomerne veľkú udalosť. Do Európy by sa tak mal dostať zrejme nielen Xiaomi MIX Fold 4, ale aj prvý model typu Flip, na čo aktuálne poukazuje prvá certifikácia.

Xiaomi MIX Flip v globálnej verzii

Čínske Xiaomi experimentuje vo svete skladateľných smartfónov už niekoľko rokov. Ich úspechom je najmä optimalizácia konštrukcie, ktorá je narozdiel od konkurenčných modelov výrazne tenšia a aj medzera medzi displejmi v zloženom stave nie je veľká. Výrobcovi sa dokonca podarilo do poslednej generácie „skladačky“ priniesť Leica fotoaparáty, čím sa opäť odlíšil od iných zariadení.

Xiaomi MIX Flip: Skladacie véčko so zaujímavou výbavouZdroj: LetsGoDigital
Xiaomi MIX Flip

Nakoľko však stále figuroval len vo svete Foldov, predstavenie prvého modelu typu Flip bude veľkou udalosťou. Tieto modely sú totiž zvyčajne lacnejšie, čím majú aj väčšiu popularitu u fanúšikov. Xiaomi MIX Flip sa teraz objavil v certifikácii, kde poukázal na svoje modelové označenie. Tento model bol doteraz spájaný s kódovým označením 2405CPX3DC, no v databáze sa objavil aj kód 2405CPX3DG. A keďže ide o identické označenie, ktoré sa líši len písmenkom na konci, je všetkým jasné, že ide len o lokálny variant.

Kód zakončený písmenkom C sa spája s čínskym modelom, ktorý príde na trh pravdepodobne v druhej polovici tohto roka. Označenie písmenkom G zasa odkazuje na globálny model, na ktorý fanúšikovia už netrpezlivo čakajú. Vo výbave tohto telefónu by sa mal objaviť napríklad aj čipset Snapdragon 8 Gen 3, ďalšie informácie o ňom však zatiaľ nemáme. Je pravdepodobné, že s ďalšími certifikáciami sa dozvieme už čoskoro viac.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.