Vo výbave sa budú nachádzať fotoaparáty vyladené spoločnosťou Leica.

O telefóne Mix Fold 3 nie je počuť tak často, ako o modeli Galaxy Z Fold5, avšak je potrebné mať na pamäti, že aj v tomto prípade ide o skladacie zariadenie, ktoré bude patriť k tomu najlepšiemu, čo sa bude dať na trhu so skladacími telefónmi zohnať. Portál GSMArena teraz informuje, že Mix Fold 3 bude predstavený už v auguste.

Správu o uvedení na trh potvrdil prezident spoločnosti Xiaomi Lu Weibing. V tejto súvislosti informoval o spustení novej továrne Smart Factory, ktorej prvým vyrábaným modelom bude práve Mix Fold 3. Na základe vyjadrení sa zdá, že došlo k mnohým vylepšeniam, pokiaľ ide o výrobné systémy, aby sa zabezpečilo, že Mix Fold 3 bude tenší a zároveň pevnejší. Súčasťou výbavy bude aj systém fotoaparátov, ktorý bude vyladený spoločnosťou Leica.

Pripomeňme si, že Mix Fold 2 bol predstavený v auguste minulého roka, takže blížiaci sa augustový termín je pre Mix Fold 3 priam stvorený. Treba mať však na pamäti, že predstavenie tohto telefónu prebehne po uvedení skladacích telefónov spoločnosti Samsung – Galaxy Z Fold5 a Z Flip5, ktoré sa bude konať 26. júla.

Mix Fold 3 bude mať v zatvorenom stave dokonca ešte menšiu hrúbku ako Mix Fold 2, ktorá bola iba 11,2 mm. Bude teda vzrušujúce sledovať, kam sa Xiaomi pri konštrukcii svojich skladacích zariadení už tento rok dostane. Samsung tak bude pravdepodobne iba ticho závidieť.

Vivo X Fold+Zdroj: TOUCHIT.sk
Náskok čínskych spoločnosti je pri dizajne skladateľných zariadení pomerne výrazný – porovnanie hrúbky Vivo X Fold+ a Galaxy Z Fold4

Aktuálne sa však v súvislosti s týmto modelom vynárajú aj nie príliš pozitívne správy, ktoré nepotešia záujemcov o tento telefón mimo Čínu, keďže je možné, že aj Mix Fold 3 sa bude predávať iba v tejto krajine. Veríme však, že to bude iba dočasne obmedzenie a Xiaomi tento model neskôr uvedie aj na globálny trh, aby sa uspokojil dopyt po vlastných skladacích zariadeniach.

Xiaomi Mix Fold 3 by mal mať vo svojej výbave selfie kameru umiestnenú v hlavnom displeji, dva objektívy s periskopom, čipset Snapdragon 8 Gen 2 a podporu 50 W bezdrôtového nabíjania. Pri objektívoch sa očakáva, že prvý z nich bude mať 3,2-násobné priblíženie a určený bude pre portréty. Druhý, periskopický, by mal mať podporu až 5-násobného optického priblíženia. Okrem týchto dvoch teleobjektívov by mali štvoricu na zadnej strane uzatvárať hlavný fotoaparát a širokouhlý objektív. O ich parametroch však nie sú zatiaľ známe žiadne bližšie informácie.

Zdroj: GSMArena

Titulný obrázok: Xiaomi Mix Fold 2

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.