Novinka by mala byť dostupná celosvetovo.

Čínsky výrobca Xiaomi vraj na mobilnom veľtrhu CES 2023 uvedie svoj nový topmodel. S odvolaním sa na zdroje z interného prostredia odvetvia to tvrdí portál 91mobiles.com.

Ak ide o pravdivú informáciu, zrejme to bude nástupca modelu Xiaomi 12S Ultra, pravdepodobne nazvaný Xiaomi 13 Ultra. Zatiaľ sa ale o ňom veľa nevie, s výnimkou toho, že by mal mať objektívy značky Leica a 1-palcový hlavný snímač fotoaparátu, podobný ako 12S Ultra, avšak vylepšený. Tieto komponenty však má vo výbave aj Xiaomi 13 Pro, takže hlavným lákadlom modelu 13 Ultra by mal byť periskop s optickým zoomom, ktorý každého ohúri.

Srdcom zariadenia bude s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 a zrejme bude mať QHD+ rozlíšenie.

Na MWC vraj budú aj Xiaomi 13 a 13 Pro

Už len samotný fakt, že táto vlajková loď bude predstavená na MWC 2023 je dobrou správou. Značí totiž, že výrobca ráta s predajmi na globálnom trhu, na rozdiel od modelu 12S Ultra, ktorý zostal exkluzivitou pre domácu Čínu.

Očakáva sa, že Xiaomi spolu s novým smartfónom uvedie na globálny trh aj modely Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro, ktoré boli predstavené začiatkom decembra pre čínsky trh. Prelom februára a marca je ideálny na ich globálne uvedenie, nakoľko rad Xiaomi 12 prišiel do Európy v polovici marca 2022.

Xiaomi takisto pripravuje tablety Xiaomi Pad 6 a Pad 6 Pro. Prvý model pobeží na Snapdragone 870, zatiaľ čo Pro verzia by mala dostať minuloročný čipset Snapdragon 8+ Gen 1. Prvý spomínaný tablet by mal byť dostupný celosvetovo, druhý len v Číne. Uvidíme, či niektorý z nich uvidíme už na MWC.

MWC 2023 sa bude konať v španielskej Barcelone od 27. februára do 2. marca. Na tomto podujatí nebude chýbať ani naša redakcia, takže informácie vám prinesieme priamo z prvej ruky.

Zdroj: 91mobiles.com, ilustračné foto (Xiaomi 12S Ultra)

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.