Ide údajne o sériu, ktorá bude zameraná na kvalitné fotoaparáty. 

Nový modelový rad ponesie označenie CIVI. Malo by ísť pritom o zariadenia, ktoré budú vzhľadom k výbave cenovo dostupné. Na sociálnej sieti Weibo Xiaomi uvádza, že séria bude obsahovať „módny a diverzifikovaný dizajn a inovatívnu zobrazovaciu technológiu„. Spoločnosť o pripravovanej novinke (novinkách) neposkytla žiadne ďalšie informácie. 

Nový modelový rad údajne nahradí sériu Mi CC, ktorá je rovnako zameraná na fotoaparáty. Je tak možné, že čoskoro predstavený modelový rad získa fotoaparáty na úrovni vlajkovej lode a technické parametre strednej triedy. Leaker Digital Chat Station dopĺňa, že nové modely budú zamerané aj na selfie fotoaparáty, takže je vysoko pravdepodobné, že čoskoro skutočne príde k obmene týchto dvoch modelových radov.

Xiaomi CIVIZdroj: Xiaomi
Xiaomi CIVI

Séria Xiaomi Mi CC

Je zaujímavé, že práve model Mi CC9 Pro (z roku 2019) bol jedným z prvých smartfónov, ktorý do svojej výbavy dostal 108 Mpx senzor. Celkovo mal na zadnej strane až päť fotoaparátov, pričom okrem hlavného 108 Mpx senzora nechýbal 12 Mpx fotoaparát s teleobjektívom, 20 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát, ďalší fotoaparát s teleobjektívom a rozlíšením 5 Mpx a 2 Mpx makrofotoaparát. Na prednej strane sa nachádza 32 Mpx selfie fotoaparát. 

V čase predstavenia bola cena tohto modelu približne 500 eur. Je vysoko pravdepodobné, že Xiaomi v novom modelovom rade CIVI použije rovnakú stratégiu.

Do predstavenia série zostáva iba niekoľko dní. Viac o novom modelovom rade sa dozvieme už 27. septembra o 14:00 nášho času.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.