Spoločnosť ešte počas mája zverejnila svoje odvážne plány.

Na jar tohto roka Xiaomi plánovalo, že počas roka 2018 vyexpeduje viac ako 100 miliónov zariadení. Tento rok bol pre čínsku spoločnosť úspešný a svoj cieľ splnila už dva mesiace pred koncom roka. Lei Jun oficiálne oznámil, že predajný úspech sa podarilo dosiahnuť presne 26. októbra.

Lei Jun je zakladateľom spoločnosti Xiaomi a tiež viceprezident Čínskej priemyselnej federácie. Vo vyhlásení uviedol, že jeho spoločnosť bola na domácom trhu najrýchlejšie rastúcou. Taktiež vyjadril vďaku celému svojmu tímu za nepretržité úsilie v oblasti technologickej inovácie a zlepšovania kvality.

Lei Jun, zakladateľ Xiaomi

Veľký úspech Xiaomi bol zaznamenaný presne 26. októbra o 23:23, kedy bol vyexpedovaný smartfón, ktorý naplnil plán zo začiatku roka. Skutočne sa podarilo Xiaomi vyexpedovať 100 miliónov smartfónov ešte počas roka 2018.

Zakladateľ spoločnosti sa rozhodol oznámiť tento úspech vo vedeckom parku Zhong Guan Cun, kde ešte v roku 2010 založil spoločnosť Xiaomi. Niektoré čínske médiá nazvali toto miesto čínskym Silicon Valley. Veľa technologických odborníkov tvrdí, že práve toto miesto by sa mohlo stať novým svetovým technologickým centrom.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi Mix 3 oficiálne: Čínsky drak mieri na úplný vrchol. Zasadne na trón pre kráľa smartfónov?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.