Svetová dvojka a európska jednotka na trhu so smartfónmi.

Xiaomi ide karta. V polovici júla sme informovali, že podľa informácií analytickej spoločnosti Canalys predbehol tento čínsky výrobca Apple a stal sa dvojkou na globálnom trhu so smartfónmi. A teraz najnovšia analýza firmy Strategy Analytics tvrdí, že Xiaomi pokoril aj Samsung a je najväčším výrobcom smartfónov – zatiaľ iba v Európe.

Xiaomi v druhom štvrťroku 2021 dodalo v Európe celkovo 12,7 milióna smartfónov a dosiahlo podiel na úrovni 25,3 %. Ide o 67 % medziročný nárast, vďaka ktorému čínsky výrobca predbehol Samsung. Ten mal 24 % podiel so 7 % medziročným rastom. Tretia priečka patrí Applu s 19,2 % podielom a 15,7 % rastom.

Rebríček TOP5 v Európe uzatvárajú čínski výrobcovia Oppo a Realme s 5,6 %, resp. 3,8 % trhovým podielom. Títo výrobcovia aktuálne expandujú na viaceré európske trhy, čo sa prejavilo 180 % medziročným rastom v prípade Oppa a až 1 800 % nárastom v prípade Realme. Uvidíme, ako bude vyzerať situácia takto o rok.

Zdroj: Business Wire

Prečítajte si aj:

Xiaomi neustále rastie: Je svetovou dvojkou

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit