Problémom je, že využíva virtuálneho asistenta, ktorý je aktuálne určený iba pre čínsky trh.

Inteligentné reproduktory sú v kurze. Neprejde deň bez toho, aby sa o nejakom zariadení z tohto segmentu nehovorilo. Google, Amazon, Microsoft a Apple už svoje reproduktory majú, resp. ich oficiálne predstavili. Aktuálne sa špekuluje o Samsungu a najnovšie aj o Facebooku.

Na trh s inteligentnými reproduktormi najnovšie vstupuje čínsky výrobca Xiaomi. Ten predstavil reproduktor Mi AI, ktorý obsahuje 6 mikrofónov pre snímanie zvuku v 360 stupňoch, reprodukuje stereo zvuk a umožňuje integráciu služieb tretích strán.

Cena poteší, s nákupom však čakajte

Ako sme už v prípade tohto výrobcu zvyknutí, Xiaomi opäť útočí cenou. Jeho reproduktor sa bude v Číne predávať iba za 299 CNY, čo je v prepočte necelých 40 eur. Ak si budete chcieť reproduktor objednať z Číny, treba počítať s tým, že výsledná cena bude o niečo vyššia.

S objednávaním Xiaomi Mi AI by sme však počkali, nakoľko virtuálny asistent je aktuálne prispôsobený iba pre čínsky trh a jeho funkcie by ste teda na Slovensku nevyužili, ani keby ste s reproduktorom chceli komunikovať po anglicky. Bez ohľadu na to, cena novinky od Xiaomi je bezkonkurenčná. Podobne vybavené zariadenia od konkurencie začínajú na 130 dolároch v prípade reproduktora Google Home.

Zdroj: Mashable

Prečítajte si aj:

Aj Facebook pripravuje inteligentný reproduktor. Odlíšiť sa má dotykovým displejom

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit