Virtuálny asistent je súčasťou telefónov Galaxy S8 a S8+. Čoskoro bude dostupný aj vo forme inteligentného reproduktora.

Samsung podľa portálu The Wall Street Journal pracuje na vývoji inteligentného reproduktora s virtuálnym asistentom Bixby. Projekt má pracovné označenie Vega a výrobca sa aktuálne rozhoduje, aké funkcie a vlastnosti by mal ponúknuť.

The Wall Street Journal tvrdí, že vývoj reproduktora čiastočne obmedzuje samotný asistent Bixby. Samsung ho totiž uviedol na trh bez podpory hlasového ovládania a práve to je nevyhnutnou zložkou inteligentného reproduktory. Hlasové ovládanie je dostupné v preview verzii od minulého mesiaca, avšak prvé dojmy nie sú príliš nadšené a je zrejmé, že Samsung má pred sebou ešte veľa práce. Očakáva sa však, že prvá verzia by mohla byť pre verejnosť dostupná najskôr na prelome júla a augusta.

Bez ohľadu na pôrodné bolesti, uvedenie inteligentného reproduktora s Bixbym dáva zmysel. Pri pohľade na aktuálny trh je to doslova nevyhnutnosť. Google a Amazon už majú svoje reproduktory na trhu, Apple HomePod príde do predaja koncom roka a vtedy sa dostanú do obchodov aj prvé reproduktory s asistentkou Cortana od Microsoftu. Ak chce Samsung plnohodnotne konkurovať so svojim Bixbym, bez reproduktora do domácnosti to nepôjde.

Dojmy z preview verzie hlasového ovládania v angličtine. Zdroj: The Verge

Zdroj: The Wall Street Journal

Prečítajte si aj:

Detailná recenzia a video: Urobí Samsung Galaxy S8 dieru do sveta?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit