Bude fungovať ako digitálny fotorámik a umožní aj hlasové ovládanie.

Portál DigiTimes tvrdí, že Facebook vyvíja vlastný inteligentný reproduktor. V porovnaní s existujúcimi konkurenčnými riešeniami sa má odlíšiť najmä zabudovaným dotykovým displejom. DigiTimes sa odvoláva na spoločnosti, ktoré Facebooku dodávajú komponenty.

Inteligentný reproduktor od Facebooku by sa mal na trh dostať v prvom kvartáli budúceho roka. Ponúkne 15-palcovú dotykovú obrazovku, ktorá bude fungovať ako digitálny fotorámik. Na displeji sa budú zobrazovať aj novinky z vašej nástenky, hlavne fotografie a videá. Reproduktor bude takisto podporovať hlasové povely a mal by umožniť komunikáciu prostredníctvom služby Messenger. Tá podporuje okrem posielania textových správ aj hlasové a video hovory.

Facebook odmietol špekulácie komentovať. Zariadenie tohto typu však dáva zmysel. Na domácnosť aktuálne cielia všetci veľkí internetoví giganti. Google, Apple, Amazon aj Microsoft už majú svoj vlastný inteligentný reproduktor alebo ho aktuálne vyvíjajú. Amazon má v ponuke reproduktor s dotykovým displejom. A hoci Facebook zatiaľ nemá vlastného virtuálneho asistenta, funkcionalitu sociálnej siete je možné vhodne prispôsobiť potrebám inteligentného reproduktora – dvojnásobne, keď má vo výbave aj dotykový displej.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

WWDC 2017: Inteligentný reproduktor Apple HomePod si rozumie s Apple Music aj Siri

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit