Čínska spoločnosť patrí v oblasti nabíjania medzi popredných hráčov na trhu.   

Vrcholový model Mi 10 Ultra doteraz používal zatiaľ najrýchlejšiu technológiu bezdrôtového nabíjania od Xiaomi. Výkon 50 W je však už prekonaný. Dnes spoločnosť oficiálne predstavila 80 W bezdrôtovú nabíjačku, ktorá prichádza s niekoľkými významnými vylepšeniami. Podľa Xiaomi táto nabíjačka nabije batériu s kapacitou 4000 mAh na 50 % za necelých 8 minút a na 100 % už za 19 minút. 

Xiaomi 80 W bezdrôtová nabíjačka

Zdroj: GizChina

Xiaomi špeciálne upravilo architektúru a čip bezdrôtového nabíjania. Nabíjačka podporuje rýchle nabíjanie MiFC. Podľa výkonného riaditeľa spoločnosti Xiaomi, nabíjačka dosiahne úplné nabitie 4000 mAh batérie za 19 minút pomocou „viacerých technológií akcelerácie“.

Bezdrôtová nabíjacia základňa navyše využíva tichý vysokorýchlostný ventilátor. To znamená, že môžeme skutočne nabíjať efektívne bez toho, aby bolo počuť akýkoľvek zvuk. Táto nabíjačka je vysoko výkonné zariadenie, ktoré podporuje rýchle nabíjanie a nízku tvorbu tepla počas celého procesu. Rovnako nemá vplyv ani na zdravie batérie.

Xiaomi je pri vývoji technológie bezdrôtového nabíjania celkom konzistentné. Už v roku 2018 spoločnosť predstavila technológiu 7,5 W bezdrôtového nabíjania. V novembri 2019 došlo k inovácii, kedy model Mi MIX 3 prišiel s 10 W bezdrôtovým nabíjaním. O pár mesiacov neskôr, v marci 2019, Xiaomi Mi 9 prinieslo už 20 W bezdrôtové nabíjanie. 30 W nabíjanie bolo uvedené v septembri 2019. V marci 2020 dorazila 40 W technológia rýchleho bezdrôtového nabíjania, zatiaľ čo 50 W bezdrôtové nabíjanie sa na trhu objavilo v auguste 2020. 

Najnovšie Xiaomi predstavením 80 W bezdrôtového nabíjania opäť posúva hranice.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

100 W bezdrôtové nabíjanie príde do smartfónov už budúci rok

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.