Nová bezdrôtová nabíjačka využíva technológiu nedokončenej Apple AirPower.

Má obrovský výkon, až 80 W. Xiaomi okrem očakávaných smartfónov Mi 11 Ultra, Mi 11 Lite, Mi 11i a náramku Mi Band 6, počas udalosti odprezentovalo aj niekoľko nových bezdrôtových nabíjacích doplnkov, ktoré stoja za povšimnutie.

Jedným z nich je neskutočne rýchly 80W bezdrôtový nabíjací stojan, kým druhým je klon nabíjačky Apple AirPower, ktorá sa snažila dostať na trh už niekoľkokrát.

Nabíjací stojan

Toto bezdrôtové nabíjacie príslušenstvo s názvom „Mi Wireless Charging Stand Set“ sľubuje rýchlosť až 80 W, pričom maximálny výkon, ktorým je možné Xiaomi smartfóny bezdrôtovo dobíjať, je aktuálne 67 W.

Xiaomi tvrdí, že nabíjačky Mi Wireless Charging Stand Set majú vysoko efektívny odvod tepla. Obsahujú dve cievky, čo umožňuje horizontálne aj vertikálne nabíjanie. K dispozícii je aj samostatné tlačidlo na zapnutie režimu rýchlejšieho nabíjania, ktoré urýchli nabíjanie až o 15%. 

V Číne 80 W bezdrôtová nabíjačka stojí 499 juanov čo je v prepočte 65 eur. Spoločnosť Xiaomi tiež predáva verziu „šetrnú k životnému prostrediu“, ktorá nie je dodávaná s nabíjacím adaptérom v balení. Dostupný je taktiež balíček „Special Edition“.

Apple AirPower v podaní Xiaomi

Nabíjacia podložka od Xiaomi je ďalším produktom z radu bezdrôtových nabíjačiek. Ide o rýchlonabíjaciu podložku s viacerými cievkami, ktorú niektoré média označili ako klon AirPower od Applu. 

Niečo na tom bude, pretože samotné Xiaomi pripúšťa, že vývoj začal pred 2 rokmi, čo je rovnaká doba, kedy Apple ukončil vývoj vlastnej podložky AirPower. Táto podložka od Applu mala byť byť schopná bezdrôtovo nabíjať až 3 zariadenia súčasne. Nikdy však nebola uvedená, čo je pomerne pozoruhodné. 

Xiaomi AirPower využíva 19 nabíjacích cievok a motor, ktorý dokáže pohybovať cievkami a indukčne nabíjať zariadenie. Môže bezdrôtovo nabíjať 3 zariadenia súčasne rýchlosťou až 20 W, s celkovým výkonom 60 W. V Číne sa bude predávať za 599 juanov, čo je v prepočte 78 eur.

Škoda, že o globálnej dostupnosti sa zatiaľ nehovorí.

Xiaomi Mi Power

Zdroj: XDA-Developers

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi Smart Band 6 oficiálne: Veľký displej a monitorovanie hladiny kyslíka v krvi SpO2

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.