Distribútorom je spoločnosť ABC Data.

Spoločnosť ABC Data dnes oznámila, že bude v Európskej únii oficiálne distribuovať produkty Xiaomi. Tie sa najskôr objavia v Poľsku, distribútor neskôr svoje aktivity rozšíri aj do ďalších krajín strednej a východnej Európy, vrátane Slovenska a Českej republiky.

ABC Data bude ponúkať trojicu smartfónov Xiaomi: Mi 5, Redmi Note 3 a Redmi 3S. V nasledujúcom roku sa ponuka zrejme rozšíri o ďalšie kategórie, ako sú fitness náramky, audioprístroje a prenosné batérie. Aktuálne už funguje oficiálna poľská stránka na webe Mi.com.

ABC Data je oficiálnym distribútorom značky Xiaomi pre Európu

ABC Data je oficiálnym distribútorom značky Xiaomi pre Európu. K dispozícii má aj servisné centrum

Distribútor predáva v Poľsku telefóny prostredníctvom predajcu x-kom. Xiaomi Redmi 3S ponúka za 699 zl (v prepočte 163 eur), Redmi Note 3 za 999 zl (v prepočte 233 eur) a Mi 5 za 1799 zl (v prepočte 420 eur).

Spoločnosť ABC Data je v Poľsku trhovým lídrom a má 23% podiel distribúcie spotrebnej elektroniky a IT vybavenia. V distribúcii telekomunikačným operátorom má približne 60% podiel. Silný podiel na trhu je dôležitý pre spoločnosť Xiaomi, ktorá verí vo vybudovanie silného postavenia najmä v segmente smartfónov.

Oficiálne poľské ceny smartfónov Xiaomi

Oficiálne poľské ceny smartfónov Xiaomi

Zdroj: ABC Data

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit