Dcérska značka Xiaomi upriamuje pozornosť na predstavenie výkonného cenovo dostupného smartfónu.

Vlajkové lode na rok 2024 sú vo väčšine prípadov predstavené a výrobcovia tak majú priestor sústrediť sa na iné zariadenia. Konkrétne ide o cenovo dostupnejšie modely, ktoré budú alternatívami práve pre výkonné vlajkové lode. Jeden takýto model pred pár dňami predstavila aj spoločnosť OnePlus, pričom ho označila názvom OnePlus Ace 3V. Tento model vo výbave zdobí aj nový čipset Snapdragon 7+ Gen 3, ktorý je skvelou cenovo dostupnou možnosťou práve pre výkonné, no lacnejšie modely.

Na tento model okamžite zareagovalo aj čínske Xiaomi, ktoré na sociálnej sieti Weibo uverejnilo trochu výsmešný príspevok. Jeho jadrom je vyjadrenie „8 > 7“, čím Xiaomi odkazuje práve na označenia čipsetov od Qualcommu. Zdá sa teda, že Xiaomi, resp. ich sesterská značka Redmi, pripravuje veľkého konkurenta pre tento smartfón, avšak s čipsetom vyššej generácie. Niektoré zdroje si myslia, že pôjde o čipset Snapdragon 8s Gen 3.

Xiaomi pripravuje cenovo dostupnejšie modely

Práve čipset Snapdragon 8s Gen 3 je aktuálne cenovo dostupnejšou alternatívou pre Snapdragon 8 Gen 3. Tento čipset bol predstavený spoločnosťou Qualcomm len nedávno a čaká sa, ktoré modely ho využijú. Po tom, čo však Redmi uverejnilo tento príspevok sa zdá, že práve táto značka pracuje na takomto telefóne. Čipset Snapdragon 8s Gen 3 by mal byť využitý v telefóne s označením Redmi Note 13 Turbo, ktorý však pod týmto názvom v Európe nenájdeme.

POCO F5 ProZdroj: TOUCHIT
POCO F5 Pro

Ako certifikácie, tak aj rôzne špekulácie však poukazujú na to, že sa zariadenie s jeho výbavou na globálnom trhu objaví. Redmi Note 13 Turbo bude v Európe dostupný pod názvom POCO F6, teda ako očakávaný nástupca výkonného modelu z minulého roka. Čipset Snapdragon 8s Gen 3 by mu mohol zaručiť úspech, ktorý sa pri tomto modeli už teraz očakáva.

Okrem tohto čipsetu sa vo výbave telefónu POCO F6 objaví aj 6,78 “ 1,5K OLED displej s podporou obnovovacej frekvencie na úrovni až 144 Hz. Batéria telefónu bude mať podľa únikov kapacitu až 6000 mAh a nabíjanie bude mať výkon až 80 W. Špecifikácie teda teraz vyzerajú pomerne sľubne, no uvidíme, ako nakoniec toto zariadenie bude vyzerať. A najmä akú bude mať cenu.

Zdroj: xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.