Nová funkcia má pomôcť systému Xiaomi HyperOS zbaviť sa zlého mena, ktoré mu zanechalo MIUI.

Reklamy v smartfónoch sú bežnou praktikou spoločností, ktoré ponúkajú lacnejšie modely s lepšou výbavou. Na tejto praktike si postavilo značku aj čínske Xiaomi, ktoré je nechválne známe tým, že reklamy sú bežne súčasťou systému. Objavujú sa zväčša v systémových aplikáciách ako je napríklad Hudba, Videá či Zabezpečenie. Mnohí používatelia si už v priebehu rokov stihli na reklamy zvyknúť či ich neoficiálnymi návodmi v telefónoch jednoducho zakázať.

Xiaomi však pripravuje spôsob, ako reklamy zakázať v smartfónoch rýchlo a jednoducho. Umožniť to má používateľom priamo v nastaveniach, pričom na to bude slúžiť konkrétne tlačidlo. Už v priebehu niekoľkých sekúnd teda bude možné reklamy zo smartfónu odstrániť a využívať telefón bez zbytočných prvkov.

Xiaomi pridá možnosť deaktivácie reklám v systémeZdroj: xiaomiadictos.com
Xiaomi pridá možnosť deaktivácie reklám v systéme

Zatiaľ nie je známe, kedy táto možnosť príde do smartfónov. Je však jasné, že pôjde o funkciu spojenú so systémom Xiaomi HyperOS a k dispozícii by ju mali mať všetci majitelia smartfónov. Xiaomi pritom v sekcii vypnutia reklám informuje, že pri zapnutí reklám sa im bude zobrazovať malé množstvo reklám v systémových aplikáciách. Je teda možné, že čínsky výrobca plánuje aj zredukovať množstvo reklamy v telefónoch.

Novinka by sa mohla týkať aktualizácie na operačný systém Xiaomi HyperOS 2.0. Na tejto verzii už výrobca svedomito pracuje a možnosť vypnutia systémových reklám by bolo bezpochyby jednou z najlepších zmien, ktoré aktualizácia prinesie. Navyše si aj operačný systém Xiaomi HyperOS očistí svoje meno, ktoré je stále spájané s niekoľkými nevýhodami nadstavby MIUI. Tá sa s reklamami spájala vo veľkej miere aj napriek tomu, že sa reklamy týkali zväčša lacnejších smartfónov. Drahšie vlajkové lode reklamy nezobrazovali takmer vôbec.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.