Xiaomi vydá veľkú aktualizáciu systému HyperOS už koncom tohto roka.

Operačný systém Xiaomi HyperOS bol predstavený v prvej verzii ešte koncom minulého roka. V čase predstavenia nahradil prvotný produkt spoločnosti a dlhoročnú nadstavbu operačného systému zvanú MIUI. Xiaomi s novou verziou operačného systému postaveného na Androide 14 získalo obrovský úspech a mnohí používatelia si zmenu po aktualizácii len pochvaľujú.

Už čoskoro však prejdeme do druhej polovice tohto kalendárneho roka a to vyvoláva otázky ohľadom druhej verzie operačného systému Xiaomi HyperOS. Samotný výrobca však teraz potvrdil, kedy približne môžeme HyperOS 2.0 očakávať, teda aspoň na čínskom trhu.

Xiaomi HyperOS 2.0 na jeseň

Systém Xiaomi HyperOS v prvej verzii prišiel do smartfónov po boku modelov zo série Xiaomi 14. Šlo vtedy o čínske predstavenie, keďže na globálnu distribúciu tohto operačného systému si museli používatelia smartfónov na globálnom trhu počkať do decembra. Tento rok by sme tak očakávali rovnaký scenár ako v prípade prvej verzie, teda Xiaomi HyperOS 2.0 sa očakáva na jeseň.

Xiaomi 14 UltraZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14 Ultra

Je skutočne pravdepodobné, že HyperOS 2.0 príde spolu so sériou smartfónov Xiaomi 15. O týchto telefónoch sme počuli už viacero únikov a vieme, že pôjde o prvé modely s čipsetom Snapdragon 8 Gen 4 vo výbave. Xiaomi si na predstavenie týchto smartfónov má vybrať mesiac október, kedy by mala začať aj distribúcia Xiaomi HyperOS 2.0 do prvých smartfónov. Netreba však zabúdať na to, že pôjde ešte len o čínske predstavenie.

Xiaomi HyperOS 2.0 bude postavený na operačnom systéme Android 15. Znamená to teda, že bude profitovať z nových funkcií Androidu a zároveň ponúkať nové možnosti optimalizácie aj personalizácie smartfónu, ktorú si pre používateľov pripravilo Xiaomi.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.