Trh s tabletmi niekoľko rokov stagnuje a aj veľkí výrobcovia majú vo svojom portfóliu iba zopár modelov.

To isté platí aj pre Xiaomi. Pokiaľ porovnáme pomer vyrobených tabletov a smartfónov, tak tabletov je nepomerne menej. Pri pohľade do minulosti pritom vieme, že po predstavení Mi Pad 4 Plus v roku 2018, táto čínska spoločnosť nepredstavila žiadny nový model. Leaker Digital Chat Station teraz informuje, že Xiaomi pripravuje dva nové Mi Pady.

Keďže nepoznáme presné označenie týchto modelov, pomenujeme si ich pracovne Xiaomi Mi Pad 5 a Mi Pad 5 Pro. Obidva modely budú vybavené rovnakým 11-palcovým LCD displejom s rozlíšením 2 560 × 1 600 pixelov a pomerom strán 16:10. Displej je údajne schopný detegovať až 4 096 úrovní tlaku.

Zobrazovací panel bude disponovať 120 Hz obnovovacou frekvenciou a 240 Hz dotykovou vzorkovacou frekvenciou. Takto “vybavené” panely zatiaľ nájdeme iba na najnovších tabletoch Samsung Galaxy Tab S a Apple iPad ProHlavný rozdiel medzi oboma Mi Padmi bude v čipsete. Prvý model bude používať nový 5nm Snapdragon 780G so vstavaným modemom X53 5G (sub-6), no druhý čipset príde iba s podporou 4G.

Druhý tablet do svojej výbavy dostane Snapdragon 855+ alebo Snapdragon 860. Ani jeden z týchto čipov pritom nepodporuje displeje nad 90 Hz. Zdroj však spomína prídavný ovládač displeja Novatek, čo môže zabezpečiť spomínaných 120 Hz.

Zatiaľ nevieme, kedy by sa tieto tablety mohli dostať na trh. Spoločnosť Xiaomi iba pred pár dňami predstavila svoje novinky a ďalšia udalosť sa bude konať už 23. apríla. Nič však nenasvedčuje tomu, že by na nej mali byť uvedené aj dva nové tablety Mi Pad.

Xiaomi Mi Pad 4 PlusZdroj: GSMArena

Xiaomi Mi Pad 4 Plus z roku 2018, Zdroj: GSMArena

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy Tab S7+: Dokáže konkurovať iPadu Pro? (PRVÉ DOJMY)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.