Zariadenia tohto výrobcu vždy vynikali pomerom cena/výkon.

Reuters zverejnil informáciu o možnom zdražení produktov značky Xiaomi. Vyplýva to z vyjadrenia riaditeľa firmy, Wanga Xianga, ktorý povedal, že nedostatok čipov na trhu zvyšuje výrobné náklady a v niektorých prípadoch by sa mohlo prejaviť aj zdražením samotných produktov.

Xiang dodal, že Xiaomi bude aj naďalej optimalizovať výrobné náklady a ceny zariadení a urobí všetko pre to, aby naďalej ponúkalo najlepšie ceny na trhu. Riaditeľ však pripustil, že v niektorých prípadoch bude pravdepodobne nevyhnutné, aby sa zvýšené náklady prejavili aj na výslednej cene.

Nedostatok čipov na trhu spôsobuje viacero faktorov, okrem iného pandémia koronavírusu a sankcie voči čínskym technologickým firmám. Tento problém trvá od konca minulého roka a nie je kvôli nemu prakticky možné kúpiť si konzoly novej generácie, Xbox Series X a PlayStation 5. Takisto sa podpísal pod nedostatok grafických kariet NVIDIA GeForce RTX a ďalších produktov.

Problém s obmedzeným množstvom dostupných čipov ovplyvňuje aj ďalšie odvetvia vrátane smartfónov a automobilového priemyslu.

Zdroj: Reuters

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 11: Aké sú najlepšie vlastnosti tohto telefónu? (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit