Ten bude založený na Androide 15.

Xiaomi v uplynulých mesiacoch zefektívnilo aktualizáciu mobilných zariadení, k čomu mu výrazne pomáha aj nový systém HyperOS. Ten sa už síce nachádza vo veľkom množstve smartfónov tohto čínskeho výrobcu, avšak nová správa z portálu GizChina naznačuje, že spoločnosť už intenzívne testuje jeho druhú generáciu. HyperOS 2.0 bude tentokrát založený na Androide 15, pričom už niekoľko zariadení sa dostalo do beta testovania. Zároveň bol zverejnený zoznam 23 zariadení, ktoré by mali v blízkej budúcnosti obdržať novú aktualizáciu na HyperOS 2.0.

Nie je prekvapením, že Xiaomi chce svoj nový systém priniesť do čo najväčšieho počtu zariadení. Už pôvodný zoznam ich obsahoval viac ako 100, pričom Xiaomi plynulo prechádza k testovaniu verzie HyperOS 2.0. Tá je samozrejme založená na novom Androide 15, a do prvých podporovaných telefónov by sa mala dostať niekedy na jeseň. Súčasťou HyperOS 2.0 nebude k dispozícii iba sada nových funkcií z dielne spoločnosti Google, ale aj priamo od Xiaomi.

HyperOS v každom prípade pre spoločnosť znamená významný posun v softvérovej stratégii a vytvorení ekosystému naprieč ich zariadeniami. Tento systém pritom nahrádza mierne kontroverzný MIUI, ktorý bol dlhé roky neodmysliteľnou súčasťou zariadení spadajúcich do portfólia Xiaomi. Hoci podrobnosti o nových funkciách HyperOS 2.0 nie sú známe, môžeme očakávať, že ich určite nebude málo. 

Nedávna aktualizácia centra zabezpečenia Xiaomi dokonca odhalila prvých 23 smartfónov a tabletov značiek Xiaomi, POCO a Redmi, ktoré obdržia aktualizáciu na Android 15 s HyperOS 2.0 medzi prvými.

Xiaomi 14 UltraZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14 Ultra

Zoznam zariadení, ktoré dostanú Android 15

Xiaomi: Xiaomi 14 Ultra, Xiaomi 14, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 13T, Xiaomi 13 Lite, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12, Xiaomi 12T Pro, Xiaomi 12T

Redmi: Redmi Note 13 Pro+ 5G, Redmi Note 13 Pro 5G, Redmi Note 13 Pro, Redmi Note 13 5G, Redmi Note 13, Redmi 13C, Redmi Note 12, Redmi 12 5G, Redmi 12

POCO: POCO F6 Pro, POCO F6, POCO X6 Pro, POCO X6, POCO M6 Pro 5G

Očakáva sa, že aktualizácia na najnovšiu verziu Android 15/HyperOS 2.0 bude sprístupnená niekedy medzi septembrom a októbrom. Najskôr však budú aktualizované novšie a vlajkové modely, a až neskôr staršie zariadenia.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.