Cena začína na úrovni 205 eur.

Xiaomi okrem svojho prvého notebooku predstavilo aj nový smartfón s menom Redmi Pro. Hoci by označenie Pro mohlo naznačovať, že pôjde o vlajkovú loď, telefón sa snaží zaujať bohatou výbavou a cenovkou, začínajúcou na úrovni 205 eur v prepočte.

Redmi Pro má kovové šasi v zlatej a striebornej farbe. Základom je 5,5-palcový OLED displej s rozlíšením Full HD. Telefón má snímač odtlačkov prstov a 13MP fotoaparát so senzorom Sony IMX258. Dopĺňa ho 5MP senzor od Samsungu, ktorý umožňuje meniť zaostrenie na už vytvorenej fotografii. Ostatné vlastnosti, ktorými sa chváli konkurenčný Huawei P9, však fotoaparát v Redmi Pro neponúka. Nechýba ani duálny LED blesk, 4050 mAh batéria a USB port typu C.

redmi_pro_nowat

Použitý procesor vzhľadom k cene neprekvapí. 10-jadrový procesor Helio X20 dopĺňa v základnej výbave 32 GB úložisko a 3 GB RAM. Najdrahší model poháňa procesor Helio X25, 128 GB úložisko a 4GB RAM. Jeho cena je v prepočte 270 eur. Telefón je dual SIM, druhý slot je možné využiť aj pre pamäťovú kartu.

Oficiálny predaj novinky na našom trhu neočakávame, ale cez šedý dovoz sa k nám určite dostane pár kúskov tohto telefónu. Treba však počítať s vyššou cenou.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

VIDEO: Mi Notebook Air je prvý notebook od Xiaomi. Stojí 680 eur, lacnejší model o 200 eur menej (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit