Predstaviteľom firmy Xiaomi spadol kameň zo srdca.

Dostali správu, že 12. marca súd DOD (Ministerstvo obrany USA) úradne zakázal označovať alebo presadzovať označovanie CCMC v súvislosti so spoločnosťou Xiaomi. Podľa uvedeného súdneho príkazu, Súd v plnom rozsahu a s okamžitou platnosťou zrušil obmedzenie vykonávacieho nariadenia 13959 Bieleho domu pre osoby z USA na nákup cenných papierov spoločnosti Xiaomi a požiadavky na osoby z USA, aby sa zbavili svojich podielov.

Xiaomi vysvetľuje, čo toto rozhodnutie znamená. Je to firma všeobecne vlastnená, verejne obchodovateľná a nezávisle riadená , ktorá ponúka výrobky spotrebnej elektroniky výhradne na civilné a komerčné použitie. To bolo predtým spochybňované a už to tak trochu vyzeralo na isté obmedzenie predaja tejto značky podobne, ako sa to stalo firmy Huawei.

Xiaomi je podľa jej predstaviteľov presvedčená, že rozhodnutia o jej označení za čínsku komunistickú vojenskú spoločnosť sú svojvoľné a „rozmarné“ a sudca s tým súhlasí. Spoločnosť Xiaomi plánuje naďalej požadovať, aby súd určil označenie za nezákonné a trvale ho odstránil. To sa zatiaľ nestalo.

Čo je za tým? No, Xiaomi sa evidentne darí. Je to mladá a energická technologická spoločnosť. Ponúka produkty za zaujímavú cenu, teda aspoň zatiaľ. Na Slovensku je známa hlavne v predaji smartfónov, tiež kolobežiek a ďalšieho spotrebného tovaru. Pri predaji smartfónov je patrí tretie miesto. Výrazne rastie aj pri predaji inteligentných televízorov. Xiaomi sa zaviazala k spolupráci s globálnymi partnermi z dôvodu efektívneho využívania technológií.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.