Novinka Mi Play útočí nízkou cenou.

Xiaomi predstavilo nový smartfón, ktorý sa nazýva Mi Play. Podľa názvu by sa dalo usudzovať, že ide o herný telefón, avšak novinka útočí predovšetkým nízkou cenou. V Číne sa bude predávať za cca 150 eur v prepočte a ponúkne moderný dizajn a 5,84-palcový displej s rozlíšením 2280 × 1080 pixelov.

Telefón poháňa 8-jadrový MediaTek P35, ponúka tiež 4 GB RAM a 64 GB úložisko. Nechýba zadný snímač odtlačkov prstov a duálny fotoaparát s kombináciou 12 + 2 Mpx senzorov. Batéria má 3000 mAh kapacitu, nabíjanie zabezpečuje microUSB port.

Xiaomi v Číne láka na novinku aj 10 GB dát zadarmo každý mesiac počas jedného roka. A výrobca sa so svojim novým telefónom zapísal aj do Guinnessovej knihy rekordov. Z 1005 kusov nového Mi Play vytvoril obrovský displej v tvare vianočného stromčeka. Jeho tvorba trvala 12 hodín, najťažšie bolo zosynchronizovať všetky telefóny tak, aby zobrazovali potrebný obraz v ten istý čas.

Predchádzajúci rekord tvorila inštalácia, ktorá pozostávala z 504 telefónov.

S touto inštaláciou vytvorilo Xiaomi nový rekord

Zdroj: bgr.com

Prečítajte si aj:

Recenzia Xiaomi Mi A2: Vylepšeniam kraľuje fotoaparát, jeden nedostatok pretrváva

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit