Aj keď spoločnosť Oppo môže mať na celú situáciu iný pohľad, Xiaomi ju predbehol v predajoch smartfónov.
Report o globálnych predajoch smartfónov prináša spoločnosť Strategy Analytics. Na prvých priečkach sa neudiali žiadne prekvapenia a tak Samsung a Apple aj naďalej kraľujú svetovému trhu so smartfónmi.

Trh ako celok poklesol o 2,4%. To znamená, že celkovo bolo menej vyexpedovaných smartfónov oproti predošlému obdobiu. Spoločnosť Xiaomi je aktuálne štvrtým najväčším výrobcom inteligentných telefónov v celosvetovom meradle.
Samsung dodal v prvom štvrťroku 78,2 milióna zariadení, čo je 22,6% podiel na trhu. V porovnaní s minulým rokom je to mierny pokles na 22,7%. Apple zostáva na druhom mieste s miernym nárastom z 50,8 miliónov zariadení na 52,2 milióna vyexpedovaných kusov, čo v celkovom meradle znamená podiel na trhu na úrovni 15,1%.


Spoločnosť Huawei doplatila na obmedzenia predajov svojich zariadení na americkom trhu, ale v 1. štvrťroku sa jej podarilo vyexpedovať 39,3 milióna kusov, čo predstavovalo 11,2 % podiel na trhu. Najvýraznejší rast zaznamenala už spomínaná spoločnosť Xiaomi, ktorá zdvojnásobila svoje zásielky, prekonala Oppo a vytlačila Vivo zo zoznamu TOP 5 výrobcov.
V 1. štvrťroku 2017 sa predalo 12,6 milióna zariadení Xiaomi, o rok neskôr spoločnosť dosiahla predaje na úrovni 28,3 miliónov kusov a je na dobrej ceste za svojim cieľom predať až 100 miliónov zariadení do konca roka 2018.

zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi Band 3 sa objavil na predstavení smartfónu Blackshark

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.