Na slovenský trh prichádza Smart napájacia fontána a Smart dávkovač krmiva.

Už aj slovenskí majitelia psov a mačiek môžu mať uľahčenú starostlivosť o ich pravidelné kŕmenie a hydratáciu. Xiaomi začalo na Slovensku oficiálne predávať dvojicu noviniek – Smart dávkovač krmiva a Smart napájaciu fontánu.

Xiaomi Smart dávkovač krmiva je navrhnutý tak, aby sa staral o správnu diétu mačky alebo psa a uľahčoval vám starostlivosť o domáceho maznáčika aj počas dovolenky alebo dlhšej neprítomnosti. Dávkovač je vyrobený z materiálu, ktorý je certifikovaný na kontakt s potravinami, miska je z nerezovej ocele a jemne naklonená, aby kŕmenie prebehlo pohodlne a bez znečisťovania.

Samotná nádoba na cca 1,8 kg granúl vystačí podľa veľkosti domáceho miláčika na 15 až 20 dní kŕmenia. Odporúčané sú granule s priemerom od 5 do 12 mm, ktoré sú v zásobníku utesnené silikónovým vekom – krmivo ostáva vždy čerstvé, suché a chutné.

Systém dávkovania so šiestimi mriežkami bol testovaný na viac ako 10 000 dávkovacích cyklov, takže pri používaní odporúčanej veľkosti granúl nehrozí upchatie. Objem a čas dávkovania si môžete nastaviť v aplikácii Mi Home. K dispozícii je tiež dvojica interných senzorov, ktorá sleduje hladinu jedla, takže máte vždy prehľad o tom, kedy je potrebné zásobník doplniť.

Xiaomi Smart dávkovač krmiva sa predáva za odporúčanú maloobchodnú cenu 119 eur.

Xiaomi Smart dávkovač krmivaZdroj: Xiaomi
Xiaomi Smart dávkovač krmiva

Vždy čerstvá voda

Xiaomi Smart napájacia fontána zabezpečí dostatok čerstvej a filtrovanej vody pre domácich maznáčikov aj v prípade, že budete musieť byť dlhšie mimo domova. Fontána disponuje dizajnom, ktorý so 7-stupňovým sklonom simuluje horský prameň, a využíva systém cirkulácie okysličenú a čistú vodu.

Zabudovaná filtrácia odstraňuje nielen prach a chlpy, ale aj nadbytočný chlór, zápachy a ióny horčíka a vápnika, ktoré môžu spôsobovať obličkové kamene. Poteší, že tok vody je úplne tichý. Zásobník má objem 2 litre, čo by malo stačiť na 4 až 7 dní pre bežnú mačku a menšieho až stredne veľkého psa.

Fontána informuje o stave hladiny vody pomocou zabudovanej LED diódy a tiež aj pomocou mobilnej aplikácie Mi Home, v ktorej si môžete nastaviť dávkovanie vody.

Obe novinky sú vybavené napájacím káblom odolným proti prehryzeniu. Smart napájacia fontána sa predáva za odporúčanú maloobchodnú cenu 69 eur.  

Xiaomi Smart napájacia fontánaZdroj: Xiaomi
Xiaomi Smart napájacia fontána

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit