Smartfóny dostanú najnovší čipset Snapdragon 8 Gen 1 Plus.

Trh so smartfónmi sa stal nevyspytateľným, čiže je pomerne prekvapujúce, že Xiaomi sa odhodlalo k tak ambicióznemu plánu. Zoznam 6 zariadení s vlajkovým čipsetom bude obsahovať aj modely Redmi K50S Pro a Xiaomi 12T Pro, ktoré by sa mali stať “LITE” verziami Xiaomi 12 Ultra a MIX Fold 2.

Niektorí výrobcovia stále zápasia s nedostatkom čipov, avšak Xiaomi má v pláne svoje pripravované telefóny vybaviť najnovším čipsetom z produkcie spoločnosti Qualcomm. Ten by tak mal nahradiť aktuálny Snapdragon 8 Gen 1. 

Novinka s označením Snapdragon 8 Gen 1 Plus bude predstavená už o niekoľko dní. Je známe, že Xiaomi patrí medzi “TOP klientov” Qualcommu, čiže je možné, že veľká časť produkcie Snapdragonu 8 Gen 1 Plus bude vyhradená práve pre Xiaomi.

Xiaomi 12 UltraZdroj: LetsGoDigital
Xiaomi 12 Ultra

Portál Notebookcheck informuje, že Xiaomi má v pláne predstaviť všetky telefóny so Snapdragon 8 Gen 1 Plus ešte v roku 2022, pričom prvé zmienky o nových telefónoch boli objavené v zdrojovom kóde MIUI. Na základe platformy PlatformX475 (údajné kódové označenie pre SD 8 Gen 1 Plus) môžeme predpokladať, že všetky spomenuté telefóny skutočne dostanú vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 1 Plus.

Jedným z pripravovaných smartfónov má byť aj Xiaomi 12 Ultra, ktorého kódové označenie je „thor„. V zdrojovom kóde sa spomína aj označenie „zizhan“ (Mix Fold 2), „diting“ (Xiaomi 12S), „unicorn“ (Xiaomi 12S Pro) a „mayfly“ (Xiaomi 12T Pro a Redmi K50S Pro). Posledné kódové označenie naznačuje, že modely Xiaomi 12T Pro a Redmi K50S Pro sú identické zariadenia. 

Na výrobe čipovej sady Snapdragon 8 Gen 1 Plus sa bude tentokrát podieľať spoločnosť TSMC, ktorá ho bude vyrábať 4 nm technológiou. Najvýkonnejšie jadro Cortex-X2 bude taktované na 2,99 GHz.

Zdroj: Notebookcheck

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.