Vyzerá to tak, že tohto modelu sa nakoniec dočkáme.

O Xiaomi 12 Ultra sme v ostatnom čase počuli veľa protichodných informácií. Pokým niektoré zdroje ešte začiatkom januára “dôveryhodne“ informovali, že tento model nemáme očakávať, tak iné o ňom vytrvalo písali, akoby mal prísť už o pár dní.

Portál GSMArena najnovšie zverejnil mesiac uvedenia tohto vlajkového smartfónu, ktorý by sa mal stať TOP modelom série Xiaomi 12. Na základe správy sa dozvedáme, že Xiaomi 12 Ultra bude oficiálne predstavený „niekedy“ v máji. Najskôr príde na čínsky trh a neskôr bude uvedený aj globálne.

Pokiaľ zoberieme v úvahu trojmesačný rozostup medzi čínskym a globálnym uvedením série Xiaomi 12, tak model Ultra môžeme v našom regióne očakávať niekedy v lete (pravdepodobne v auguste). Radšej by sme však boli, keby sme na jeho globálnu dostupnosť nemuseli čakať rovnako dlho.

Skoršie správy nám naznačili aj očakávané technické parametre. Vo výbave Xiaomi 12 Ultra by sa mal nachádzať nástupca čipsetu Snapdragon 8 Gen 1, 120 Hz QHD OLED displej, 4 900 mAh batéria so 120 W nabíjaním a fotoaparáty Leica

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.