Super VOOC od Oppo, je momentálne najrýchlejšou nabíjacou technológiou.

Umožňuje káblové nabíjanie s výkonom až 50 W pri 10V / 5A. Spoločnosť Xiaomi tento rok naberá na obrátkach a chce nám predstaviť čoraz viac svojich inovácií. Medzi zásadné vylepšenia sa dá považovať aj nová technológia Super Charge Turbo, ktorú dnes spoločnosť aj oficiálne predstaví.

Na možnosti rýchleho nabíjania, sme získali už prvý pohľad zo sociálnej siete Weibo, kde sa proti sebe postavili technológie od Xiami so 100 W a technológia od Oppo s 50 W. Rozdiel v prospech Xiaomi je síce výrazný, ale čas, za ktorý sa nabila 4000 mAh batéria, je priam dychberúci.

Už po 17 minútach sa nabíjačke od Xiaomi podarí dosiahnuť 100 %, zatiaľ čo nabíjačka od Oppo sa dostala na úroveň 65 %. Nabíjací výkon pri Xiaomi je pozoruhodný aj vzhľadom na to, že Super Charge Turbo dodáva energiu až 4 000 mAh batérii, zatiaľ čo SuperVOOC pracuje s menšou kapacitou batérie – 3 700 mAh. Pre porovnanie, pripravovaný 55 W Super Charge pre Huawei Mate X bude potrebovať 35 minút na úplné nabitie zariadenia.

Súčasné modely smartfónov od Xiaomi podporujú až 27 W káblové nabíjacie adaptéry, ale aj taká vlajková loď Mi 9 má v priamo v balení iba 18 W nabíjačku. Dnes sa tak aj dozvieme, kedy môžeme Super Charge Turbo od Xiaomi očakávať a pri ktorých zariadeniach. Určite to bude veľkým prínosom pre mobilný trh.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Xiaomi povýši aj svoju strednú triedu: Mi A3 príde so skenerom odtlačkov prstov v displeji

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.