Nazýva sa Loop LiquidCool.

Xiaomi oficiálne predstavilo novú technológiu chladenia smartfónov. Jej názov je Loop LiquidCool a podľa slov výrobcu je inšpirovaná chladením, ktoré sa využíva v leteckom a kozmickom priemysle.

Xiaomi uvádza, že jeho nové chladenie „využíva kapilárny efekt, ktorý priťahuje kvapalné chladiace činidlo k zdroju tepla, odparuje sa a potom účinne rozptyľuje teplo smerom k chladnejšej oblasti, až kým činidlo neskondenzuje a nezachytí sa jednosmerným uzavretým slučkovým kanálom„.

Nový chladiaci systém sa v praxi prejavuje efektívnejším chladením. Xiaomi v rámci testovania tejto technológie vytvorilo špeciálnu verziu smartfónu Xiaomi MIX 4 s chladením Loop LiquidCool a jeho upravenú verziu porovnalo so štandardným telefónom tohto radu počas polhodinového hrania hry Genshin Impact s maximálnym nastavením vizuálnej kvality.

Výsledkom bola maximálna teplota na úrovni 47,7 °C, čo je o 8,6 °C menej v porovnaní so Xiaomi MIX 4 so štandardným chladením. Xiaomi očakáva, že technológiu Loop LiquidCool nasadí do svojich produktov v druhom polroku 2022.

Ďalšie detaily o novej technológii chladenia si môžete prečítať priamo na Xiaomi blogu, prípadne si pozrite toto video:

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit