Prvý štvrťrok 2019 je za nami, spoločnosti rekapitulujú.

Analytici z viacerých spoločností začali publikovať reporty o výsledkoch distribúcie smartfónov. Keďže mnohé spoločnosti neuvádzajú presné čísla, analýzy majú často skreslené výsledky. Spoločnosť Xiaomi sa rozhodla zverejniť oficiálne predaje smartfónov, ktoré boli distribuované v rozmedzí januára až marca. A to, že ich nebolo málo, potvrdzuje aj číslo 27,5 milióna kusov.

Jedna zo správ uvádza, že Xiaomi, pod ktoré patria značky Mi a Redmi, vyexpedovalo „len“ 25 miliónov zariadení, čo by v konečnom súčte predstavovalo pokles o viac ako 10-percent. Ďalšia správa bola nadhodnotená na 27,8 milióna. Podľa nej Xiaomi zaznamenalo v uplynulom kvartáli len 1-percentný pokles. Spoločnosť preto informovala, že pripraví podrobnú správu, aby sme získali lepší prehľad o celkových predajoch Xiaomi.

Xiaomi Mi MIX 3 5G

Aj keď na trhu dochádza k miernym výkyvom, spoločnosť Xiaomi stále dokáže svojimi produktmi zaujať. To isté platí aj o produkty vyrábané pod značkou Redmi. Model Mi Mix 3 5G sa aktuálne dostal do predaja vo Švajčiarsku a gigabitové rýchlosti môžu byť dosiahnuté aj vďaka operátorovi Sunrise. Očakávame, že toto 5G zariadenie sa už tento mesiac objaví aj vo Veľkej Británii, Taliansku a Španielsku.

Zdroj: Hkenews

Prečítajte si aj:

Výkrik do tmy? Xiaomi si patentovalo smartfón s reverzným výrezom v displeji

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.